NRK Meny
Normal

Nå blir det bakerivirksomhet i Lierne igjen

Selskapet Baxt AS kjøper Lierne Industribygg i Nord-Trøndelag.

Drømmebakeriet

I løpet av kort tid kan det være klart for ny bakeriproduksjon i lokalene etter Drømmebakeriet. Baxt As har kjøpt Lierne Industribygg.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Selskapet satser på å etablere ny bakerivirksomhet i bygda etter at Drømmebakeriet AS gikk konkurs i fjor. Avtalen ble undertegnet sent mandag ettermiddag.

Drømmebakeriet ble startet da hjørnesteinsbedriften Lierne Bakeri ble nedlagt og flyttet i 2015.

Baxt AS har hovedkontor i Larvik og lever bakervarer til dagligvare, kiosker, bensinstasjoner og storhusholdninger.

Satser langsiktig

– Vi vil satse langsiktig i Lierne. Et moderne anlegg og sterk lokal kompetanse gir gode forutsetninger for å utvikle attraktive produkter og konsepter for det norske markedet, skriver administrerende direktør Lars Mølbach i Baxt AS i ei pressemelding.

Vil legge til rette for flere virksomheter

Det regionale omstillingsprogrammet i Lierne kommune og Innovasjon Norge har bidratt med å legge til rette for ny bakerivirksomhet. Ordføreren i Lierne, Bente Estil, er svært fornøyd med avtalen som ble undertegnet i dag:.

– Omstillingsprogrammet har vært svært viktig for at vi nå kan ønske Baxt velkommen til Lierne. Nå legger vi til rette for flere virksomheter og verdiskaping på industriområdet på Jule. Det vil bidra til ny og viktig aktivitet i kommunen, skriver Bente Estil i ei pressemelding.