– Det er trist å få den beskjeden. Vi hadde håper på en annen løsning. Det er ikke så lett å finne ny jobb i min alder, sier Elin Eide, som har jobbet ved bedriften i 13 år.
Tillitsvalgt Silje Merete Elstad sier hun ikke forstår Orklas argument om at bedriften tjener for lite penger.
– Blir drift til neste sommer
For et halvt år siden kom nyheten om at Lierne Bakeri tapte store penger, og at bedriften derfor kunne bli lagt ned. Tirsdag var det styremøte i Orkla Foods for å avgjøre bakeriets fremtid. Tre løsningsalternativer har vært oppe til vurdering, der et av forslagene er å flytte virksomheten fra Lierne til enten Stranda eller Arna.
Kommunikasjonsdirektør i Orkla Foods, Dag Olav Stokken, sier det har vært en veldig lang prosess.
– Avgjørelsen som har vært tøff å ta, men beslutningen er å avvikle virksomheten i Lierne og flytte lefseproduksjonen fortrinnsvis til Stranda.
Stokken sier driften i Lierne vil fortsette i hvert fall frem til neste sommer.
– Vil føre til fraflytting
– Vi hadde håpet de kunne beholdt bedriften her, sier tillitsvalgt Silje Merete Elstad. Hun sier konsekvensene av en nedleggelse blir alvorlige.
– Det blir sårt for hele bygda og nabobygdene, og vil føre med seg stor fraflytting. Det vil bli mindre familier her og tomme hus, har hun tidligere uttalt til NRK.
Etter at nedleggelsen ble et faktum, sier hun at hun selv også må flytte.
Mandag ble det kjent at gründer og tidligere eier av bakeriet, John Helge Inderdal, sammen med flere investorer ønsket å kjøpe tilbake Lierne Bakeri. Nå blir heller ikke det et alternativ for bedriften.
– Vi hadde håpet at det kunne være en løsning. Da hadde hvertfall bedriften forblitt i bygda, sier Elin Eide.
– Bedre for Orkla å flytte til Stranda
Produksjonsdirektør Patrik Färdow sier det er lav lønnsomhet som har vært utslagsgivende for beslutningen.
– Det er et bedre alternativ for Orkla at produksjonen flyttes til Stranda. I tillegg til at det vil gi bedre lønnsomhet, er det også andre fordeler som kompetanse og innovasjonsmuligheter, sier han.