Vil sjekke drapssammenheng

Statsadvokaten ber politiet undersøke om det er en sammenheng mellom Heimdalsdrapet og drapet på en norsk-somalier i Oslo i august.

Drapssted Heimdal

Drapsstedet på Heimdal.

Foto: NRK

Det ble klart i et møte mellom statsadvokaten og politiet i dag.

- Resultatet av møtet er at politiet gjennomfører en veldig begrenset etterforskning for å få avklart om det skulle foreligge en sammenheng mellom drapet i Oslo for kort tid siden og drapet i Trondheim i fjor, sier førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes ved Trøndelag statsadvokatembeder.

Ofre var svogere

Mannen som ble skutt og drept på Heimdal i fjor var svogeren til mannen som ble drept i Oslo i starten av august.

Les også: Seks siktet etter drapet på Tøyen

- Det skjedde et drap av en person som hadde en viss tilknytning til avdøde her i Trondheim. Det foreligger noen likhetspunkter, blant annet at det er en bil involvert i begge drapene. Jeg synes ikke linken er veldig stor, men det er antydet fra forsvareren og jeg synes det er korrekt å gjennomføre en begrenset etterforskning for å få avklart om det skulle foreligge en sammenheng, sier førstestatsadvokaten til NRK.

Les også: Vil gjenoppta Heimdalsdrapet

Han sier etterforskningen ikke vil bli omfattende.

- Det vil være avklart i løpet av ganske kort tid, jeg vil tro vi har resultatet i løpet av et par uker.

Les også: Heimdalsdrapet koples til drapet på Tøyen

Tror ikke feil mann er dømt

En 26-åring fra Oppdal er dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på Heimdal. Mannen nektet straffskyld fordi han ikke husket noe.

Les også: Dømt til psykiatrisk behandling

Førstestatsadvokaten mener det ikke er grunn til å tro at feil mann er dømt for drapet på Heimdal.

- Det er viktig å være klar over at det som skjedde i Oslo ikke har påvirket noen av de bevisene som ble lagt frem for tingretten da saken ble behandlet i mai. Dette er noe som har kommet i tillegg. Etter min mening foreligger det ikke grunnlag for å tro at det er uriktig person som er dømt for drapet på Heimdal, sier førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes.