- For en mysig festival!

Veronica Maggio liker den alternative stilen til Storåsfestivalen.

Veronica Maggio

Ingenting tydet på at Veronica Maggio skal føde om halvannen måned under lørdagens konsert på Storåsfestivalen.

Foto: Hans H. Bjørstad.

Inne på backstageområdet, som forøvrig er et omgjort lager til et treverksfirma, sitter en gravid Veronica Maggio. Hun har nettopp ankommet Storås og har så vidt fått sett seg rundt på festivalområdet.

– Det er jo sinnssykt fint her! Man får en skikkelig bohem og hippie-følelse av hele stedet. Og så virker det som festivalen er et skikkelig dugnadsprosjekt. Det liker jeg, sier den svenske artisten.

Veronica Maggio backstage

Maggio elsket det bohemske backstage-området på festivalen. Tepper og malte blomster fyller området som til daglig er et trevarelager.

Foto: Jørgen Pettersen / NRK
Lite fest

Veronica Maggio ble for alvor kjent i Norge med hiten Måndagsbarn som er på hennes andre plate «Och vinnaren är» I hele sommer har hun gjort en rekke konserter i Norge, men nå begynner turneén å gå mot slutten.

– Det skal bli godt å bli ferdig. Jeg har termin i september, så jeg begynner å merke at det er tyngre å ha konserter. Det blir i alle fall lite festing i forbindelse konsertene for tiden!

Etter lørdagens konsert på Storåsfestivalen har hun kun tre igjen før hun tar seg en velfortjent konsertpause. Da må hun skynde seg med å bli ferdig med sitt tredjealbum før fødselen. Planen er å slippe den nye skiva til våren.

– Jeg må passe på at det ikke blir for mye jobbing etter fødselen. Man må jo nyte den første tiden som mor også, sier Maggio.

Les også:

Festivalkonserter

Litt over klokken 22 entret hun hovedscenen på Storås. Og damen som vanligvis spiller innendørs så umiddelbart ut til å forelske seg i scenen som ligger inne i skogen.

– Det kan være vel så bra å spille utendørs. Men da er ting mer avhengig av været, stemningen og folket. På festivaler kan det være veldig varierende. På de aller største er det titusenvis av folk og da bryr folk seg mindre om musikken. Da hører de kanskje bare på en sang eller to før de går videre til neste konsert. Her på Storåsfestivalen virker det som det er en god del mindre og da blir hver konsert noen alle sammen drar på. Og da pleier stemmningen å bli deretter bra også.

Og Storås-publikummet tok godt imot den svenske 29-åringen. Folk både sang med og danset under konserten. Og da hiten Måndagsbarn kom hadde Maggio publikum i sin hule hånd.

– Tusen takk Storås. For en mysig festival dere har her! Dette har vært en av turneens absolutte høydepunkter,sa Maggio før hun og bandet gikk av scenen til stormende jubel fra publikummet.

Veronica Maggio

Publikum så ut til å storkose seg under konserten med den svenske artisten.

Foto: Hans H. Bjørstad