NRK Meny
Normal

Da Gåte kom hjem

Gåte sørget for at Storåsfestivalen virkelig var tilbake, uten egentlig å ha vært borte.

Gåte på Storåsfestivalen

Gåte gav alt da de var hjemme igjen på Storåsfestivalen

Foto: Hans H. Bjørstad / NRK

At en festivalsjef velger å toppe programmet med sitt eget band er nok ikke helt etter boka. Men når han klarer å fylle sin egen hovedscene, gjør ikke det så mye.

Trolsk

At søsknene Sveinung og Gunnhild Sundli er fra nærområdet var helt tydelig før konserten. Stemningen sto allerede i taket da Meldals eneste stortingsrepresentant Arne L. Haugen kom på scenen for å introdusere bandet.

– Storåsfestivalen er en bauta i Meldal. Jeg er drita spent, så Haugen til øredøvende jubel fra et tilnærmet fullstappet amfi foran hovedscenen.

Og da Gåte gikk på scenen like over midnatt var festivalen for alvor i gang. Gunnhild sto der som ei hulder kranset inn i røyk og lys. Magnus Børmark var i hundre som alltid. Sveinung og Gjermund Landrø hadde fått på seg dressen. Og Kenneth Kapstad hadde som vanlig et fast grep rundt trommestikkene.

Hovedscenen er, som i fjor, plassert midt i skogen. Og til Gåtes nasjonalromantiske rock passer den perfekt. Lyset fra scenen danset mellom trærne og røyken skapte en trolsk stemning mens bandet spilte det de klarte.

– Så fint det er å se dere her i skogen. Nå skal vi ha det artig, så vokalist Gunnhild Sundli fra scenen.

Etter bandets comeback-konsert under UKA i Trondheim i fjor, bestemte bandet seg for å gjøre noen få konserter i år. Og fredagens konsert var en gjennomplanlagt affære fra bandet sin side. Fem fakirer stod blant annet på takene rundt scenen for å sette prikken over i'en.

Etter halvannen time på scenen var publikum i Gåtes hule hånd.

– Dette har vært en av de beste stundene jeg har hatt på en scene noen gang, så Gunnhild før bandet gikk av scenen.

Fornøyd

– Dette var en helt legendarisk konsert. Jeg tror festivalen har hatt sin høydepunkt allerede, sa Ida Lindstad etter konserten.

Sammen med venninnene Tina Storholm og Hilde Andersen mener hun at Gåte bare har blitt bedre av pausen.

– Jeg har sett de live flere ganger, men dette var noe av det beste jeg har sett av bandet noen gang.

– Jeg ble helt revet med. Det var utrolig bra. Det er synd de ikke spiller mer enn de gjør, så Martin og Ingo

Video fra Trøndelag

Sammen med bestefar og Tynset-torader´n