– Blues er aller best når det er live

Nidaros Bluesfestival gir det trønderske folk blues hele helgen. Gjenopplev lørdagens toner fra Dennis Greaves og Mark Feltham her.

Mange har møtt opp og hygget seg på Nidaros Blues 2015. Her er et opptak av Dennis Greaves & Mark Feltham konsert på Royal Garden i Trondheim

Det er 16. gang Nidaros Blues arrangeres på Royal Garden Hotel i Trondheim. Helt siden oppstarten har det vært Jan Engen som har ledet det hele. Hans egen interesse for bluesmusikk startet ifølge ham selv tidlig.

– Jeg hørte på mye blues da jeg var yngre og så utviklet det seg fra det. Etter hvert ble bluesmusikk mer en live-ting enn noe jeg hørte på plate. Bluesmusikk må høres live, forteller Engen til NRK.

– Bygd for festival

I alle årene bluesfestivalen har eksistert, har den også hatt tilholdssted på Royal Garden Hotell. Skal vi tro sjefen sjøl er hotellet som skapt for å huse en musikkfestival.

– De visste det nok ikke selv da de bygde det, men hotellet er helt perfekt til å ha mange konserter samlet på ett sted. Derfor var det veldig fristende å prøve å skape en festival der, og så har vi blitt, forklarer Engen.

En som er imponert over hva Engen og gjengen hans har fått til, er leder for Blues in Hell, Kjell Inge Brovoll.

– Jeg er så mektig imponert over den jobben Engen har lagt ned for å skape et bluestilbud i Trondheim, at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne engang, sier Brovoll til NRK.

Planlegger allerede neste år

Nidaros Blues er drevet på helt frivillig basis og ingen lønn utbetales til noen av de involverte ildsjelene.

– Dette er ren hobby og den eneste lønna vi får er glade deltagere, sier Engen.

Og hvis du skulle tro at festivalsjefen nå snart kan puste lettet ut etter vel gjennomført festival, tar du grundig feil. Festivalen er nemlig et helårsprosjekt, forteller Engen.

– Det er en evig runddans dette festivallivet og vi er allerede godt i gang med å tenke frem mot neste års festival.

Jan Engen, leder i Nidaros Blues, var vår fredagsgjest i Midtnytt 24. april. Programleder er Elisabeth Aas