Venstre sier nei til Ap

Venstres kommunalråd i Trondheim ville gjerne være med i det rødgrønne samarbeidet, men det var før oppvasken på gruppemøte i tirsdag kveld.

Gruppeleder for Venstre, Jon Gunnes

Gruppeleder for Venstre, Jon Gunnes avviser at han har blitt presset til å si nei til samarbeid med de rødgrønne.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Der sa Venstre kontant nei til invitasjonene fra Arbeiderpartiet.

De legger vekt på at SV inngår i alliansen og at Arbeiderpartiet er så stort at småpartier ikke vil få noen vesentlig innflytelse.

– Ikke snudd

– Vi hadde fått en invitasjon om forhandling med de rødgrønne og Kristelig Folkeparti. Det var det vi skulle ta stilling til. Vi har ikke sagt noe ja eller nei i forhold til det.

I NRK ga du inntrykk av at du var positiv til samarbeid?

– Om dere har det inntrykket får vi godta det. Gruppemøtet behandlet det på en skillelig måte, og vi tvilte oss fram til å takke nei, sier Gunnes.

Avviser press

Han avviser at han ble overkjørt av de andre på gruppemøtet.

– Varaordførerjobben var ikke diskutert, jeg har ingen ambisjoner om det. Vi har ikke forhandlet om posisjoner. Vi diskuterte hvilken politikk vi eventuelt kunne forhandle om og kom fram til at avstanden var for stor mellom de rødgrønne og Venstres politikk. Spesielt i budsjettspørsmål.

Borgerlig samarbeid

– Vi har hatt et samarbeid med Høyre og Kristelig Folkeparti i budsjettspørsmål i de siste åra og det er den politikken vi ønsker å føre. Vi har hele tida sagt at vi er et borgerlig parti, sier Gunnes.

Han avviser at det har kommet henvendelser fra sentralt venstrehold om at de skal være et borgerlig parti.

– Partilederen har sagt av vi står fritt.

Stiller sterkere

– Vi er klart styrka etter et veldig godt valg. Vi har miljøpakken og vi har mye å gripe fatt i. Vi vil ha bedre skole og bedre miljø også på andre områder enn miljøpakken.

Han mener partiet får spille en viktig rolle i Trondheimspolitikken.

– Venstre får en fin posisjon. Vi har en avtale med Høyre og Pensjonistpartiet at skal jobbe i formannskapet og i komiteene, sier Gunnes.

Partiet får fire representanter i bystyret (+1) og er Trondheims fjerde største parti med samme oppslutning som SV.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.