Avkrefter valgfusk i Roan

Tross oppsiktsvekkende Sp-oppslutning - valget ble gjennomført på lovlig vis, konkluderer valgstyret.

Valgurne i Roan.

Rådmannen og ordføreren i Roan har fått flere henvendelser fra folk som mener det har skjedd noe ulovlig med Senterpartiets stemmesedler.

Foto: Motasje: Arne Kristian Gansmo / NRK

Senterpartiet har blitt beskyldt for å jukse på grunn av mange likt kumulerte lister og stor økning i oppslutningen i Roan.

Partiet gikk opp 23,5 prosentpoeng og endte til slutt med en oppslutning på 45,7 prosent i Fosen-kommunen.

– Godt med avkreftelse

Den nyvalgte Sp-ordføreren mener derimot hele tiden å ha vært rolig i forhold til beskyldningene.

Jan Helge Grydeland

Nyvalgt Sp-ordfører Jan Helge Grydeland er lettet.

Foto: senterpartiet.no

– Det var likevel veldig godt å få det bekreftet. Jeg kjenner jo folkene i partiet mitt såpass godt at jeg fant det rimelig usannsynlig at det skulle være noe sånt, sier Jan Helge Grydeland.

– Når det først har kommet på trykk, er det likevel greit å få beskyldningene avkreftet.

Mange mente var for godt til å være sant da Senterpartiet gjorde et brakvalg. Partiet gikk opp fra fire til åtte representanter i kommunen med 985 innbyggere.

Trygge på korrekt valg

Derfor kalte valgstyret i Roan inn til ekstraordinært møte, som grundig gikk gjennom protokollene og dokumentasjonen i forbindelse med årets valg, forteller rådmann Michael Momyr.

– Alle stemmesedlene ble gjennomgått på nytt på møtet på mandag, og alle ble funnet gyldige. Valgstyret opprettholder dermed vedtaket fra 12. september, sier han.

– Innbyggerne i kommunen skal føle seg trygge på at valget har foregått på en korrekt måte.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.