NRK Meny
Normal

Utfordrer Ap i Vital-saken

Høyre mener det er i strid med konsesjonsvilkårene fra 2003 å fjerne 140 arbeidsplasser.

Linda Cathrine Hofstad Helleland
Foto: Tomas Moss

Nå utfordrer partiet Trond Giske til å komme på banen i saken.

Les også: – Vend ryggen til Vital
Les også: Vital kutter 150 stillinger

Høyres 1. kandidat i Sør-Trøndelag, Linda Hofstad Helleland engasjerer seg sterkt i Vitalsaken.

– Hvorfor sitter det største regjeringspartiet stille og ser på at 140 arbeidsplasser forsvinner? spør Hofstad Helleland i et brev til regjeringen.

Hun mener at å kutte ned 140 arbeidsplassar i Trondheim er i strid med konsesjonsvilkårene fra 2003.

Vital skulle videreutvikles

Det var ved fusjonen av DnB og Gjensidige Nor til storkonsernet DnB Nor at Stortinget satte vilkår. Vital er eid av DnB Nor. I Komiteeinnstillingen står det:

"Komiteen understreker betydningen av at de eksisterende miljøene rundt fusjonspartnerne aktiviteter i Bergen og Trondheim beholdes og videreutvikles".

– Når selskapet skal videreutvikles i Trondheim kan man ikke kutte 140 arbeidsplasser. Derfor er det alvorlig at Trond Giske som 1. kandidat for Arbeiderpartiet i Sør-Trøndelag ikke gjør noe som helst for at regjeringa skal gripe inn, sier Helleland.

Venter svar

Linda Hofstad Helleland mener Arbeiderpartiet må ta saken mer alvorlig, og ser fram til skriftlig svar på brevet hun nylig sendte til regjeringa.

– Høyre er bekymra for at Ap ikke viser interesse, derfor ber vi regjeringa om å gå inn og se på om selskapet har brutt forutsetninger som Stortinget vedtok i 2003, sier hun.