- Vi gjorde ikke en god nok jobb

Hardkjøret mot de rødgrønne lokalpolitikernes sosialpolitikk i Trondheim nådde ikke fram.

Tord Lien
Foto: Erik Skarrud / NRK

- Utstillingsvinduet er knust og vi har ikke gjort en god nok jobb for å vise det til velgerne, sier Tord Lien, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet i Sør-Trøndelag.

Ap-løft tross kritikk

Arbeiderpartiet fikk 41,5 prosent av stemmene i Trondheim, til tross for at de borgelige har kjørt hardt på at kommunen ikke driver en god nok eldreomsorg. Og at det som engang var et rødgrønt utstillingsvindu er knust.

- For det første har Stoltenberg sluttet å bruke Trondheim som eksempel og kommunalminister Kleppa har sagt at Trondheim ikke lenger er et rødgrønt utstillingsvindu. Vi har i høyeste grad sluttet oss til det og vi har kanskje ikke vært gode nok til å vise det til velgerne i Trøndelag, sier Tord Lien til NRK.

- Svartmaling

Ordfører Rita Ottervik (Ap) avviser at Trondheim har en dårlig eldreomsorg. Hun mener at de politiske motstanderne har overdrevet.

- Jeg tror at den svartmalinga som Fremskrittspartiet og Høyre har drevet med ikke stemmer med det folk ser at vi faktisk gjør. Vi har et godt velferdsnivå i Trondheim på veldig mange områder. Vi bygger skoler og sykehjem selv om vi har trange rammer i år og neste år, sier Ottervik.

- Lokale saker mindre viktige

Seniorrådgiver i Røe Kommunikasjon Knut Røe mener at lokale saker spiller mindre rolle når det er stortingsvalg.

- Arbeiderpartiets framgang i Trondheim er omtrent som den har vært over hele landet. Vi må huske at vi snakker om et stortingsvalg. Og jeg tror at lokale, mer eller mindre knuste utstillingsvinduer eller hva det nå er, spiller en mye mindre rolle ved et stortingsvalg enn kanskje Fremskrittspartiet og Høyre hadde håpet på, sier Røe til NRK Trøndelag.