Hopp til innhold

Tror ski-VM 2023 kommer til Trondheim

Onsdag ble det klart at slovenske Planica er den eneste utfordreren til Trondheim for ski-VM i 2023. Det gir VM-general Guri Hetland en god magefølelse.

Guri Hetland

OPTIMISTISK: VM-general Guri Hetland tror 2023 blir det året trønderne og resten av Norge igjen skal få oppleve ski-VM på nært hold.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Onsdag ble det klart at FIS har mottatt kun to søknader for ski-VM i 2023. Ved siden av Trondheim er det slovenske Planica som har søkt om å få arrangere ski-VM i nordiske grener.

VM-general Guri Hetland er glad for at det kun er én utfordrer til Trondheim.

– Det var fint å få bekreftet at Planica er den eneste søkeren, ved siden av Trondheim. Vi var spent på om det var andre søkere, men det var det altså ikke, sier Hetland til NRK.

Sist Norge arrangerte ski-VM i nordiske grener var i 2011 i Oslo.

Har en god magefølelse

Hetland var også prosjektleder og VM-general da Trondheim i fjor tapte kampen om ski-VM 2021 – nå er spørsmålet om tiden er inne for at trønderne og resten av Norge skal få oppleve en ny folkefest som den i 1997.

– Hva sier din magefølelse, etter at du fikk beskjed om søkerne i dag?

– Jeg tror sjansen er stor for at Trondheim skal få arrangere ski-VM i 2023. Jeg føler at engasjementet og entusiasmen er stor i byen. Sammen skal vi få til et nytt ski-VM i Trondheim – og det skal komme 2023, sier Hetland bestemt.

Ski-VM 1997

SKI-VM I 1997: Thomas Alsgaard skøyter inn til stafettseier i Granåsen under ski-VM i 1997.

Foto: Rune Petter Ness / NTB scanpix

Hetland forteller at fikk gode tilbakemeldinger på søknaden for ski-VM 2021, selv om det ble et ikke uventet tap for Oberstdorf. Nå skal prosjektlederen bygge videre på den søknaden som hun var med å utforme forrige gang.

Hun mener Trondheim har noen viktige fortrinn mot Planica når det gjelder overnattingskapasitet og infrastruktur.

– Trondheim er en perfekt by for et ski-VM. Vi har plass nok i sentrum til at alle kan bo der, samtidig som at byen er såpass liten at et ski-VM vil dominere byen totalt under de ukene som mesterskapet pågår, sier Hetland.

Kun to søkere for alpin-VM 2023

FIS har også mottatt to søknader til alpin-VM 2023. Dette er franske Courchevel-Meribel og østerrikske Saalbach-Hinterglemm.

Dette er noe som kan styrke Trondheims VM-søknad, siden alpin-VM nødvendigvis vil bli arrangert i Sentral-Europa. Det kan være ønskelig med geografisk spredning på arrangementene.

– Det er interessant å få vite at de to søkerne av alpin-VM er i Østerrike og Frankrike. Det er ikke usannsynlig at tildelingen av hvem som får disse to ulike skimesterskapene kan settes i sammenheng, sier Hetland.

Avgjørelsen om det blir Planica eller Trondheim som får tildelt ski-VM 2023, får vi på selveste 17. mai i 2018 – i forbindelse med FIS-kongressen i Costa Navarino i Hellas.