Hopp til innhold

Vil jobbe for at Trondheim får ski-VM i 2023

Ordfører i Trondheim Rita Ottervik er skuffet over at byen ikke får ski-VM i 2021. Nå satser de alt på at det skal skje i 2023.

Trondheim tapte kampen om ski-VM 2021

Avgjørelsen er tatt. De gratulerer Oberstdorf som får ski-VM. Fra venstre Lasse Berre, skipresident Erik Røste, ordfører Rita Ottervik, og kampanjesjef Guri Hetland.

Ordføreren er klar til å stå på for at Trondheim skal få arrangere VM i 2023.

Gir ikke opp

– Nå er jeg litt skuffet. Vi visste at Oberstdorf var en knallhard konkurrent. De hadde søkt mange ganger før. Nå¨skal vi bite i oss skuffelsen og jobbe mot 2023. Vi har investert mye i denne kampanjen og har fått et godt grunnlag for neste runde, sier ordføreren i Trondheim, Rita Ottervik.

Hun sier at de visste at det kunne gå mer enn en runde.

– Nå skal vi holde ut og bruke det som er investert i markedsføring av Trondheim, søknaden og prosjektene. Vi har lagt et fantastisk grunnlag for neste runde, sier Ottervik.

Guri Hetland gratulerer representant fra Oberstdorf

Guri Hetland gratulerer representant fra Oberstdorf som får ski-VM i 2023.

Foto: Jøte Toftaker/NRK

Planlegger ny søknad

Hun roser den jobben som er gjort i kampen for ski-VM i 2021.

– Guri Hetland har gjort en fantastisk jobb som kampanjesjef og jeg ønsker at hun skal være med videre. Hun er veldig verdifull for oss mot 2023. Uansett skal vi ha ei evaluering nå etterpå, sier Ottervik.

Hetland er også skuffet etter at Trondheim tapte kampen mot Oberstdorf, men sier at hun ikke kan si nå om hun fortsetter som kampanjeleder for å få ski-VM i 2023.

– Vi starter i morgen med planlegginga for en ny søknad mot 2023. Vi skal bruke de neste ukene på å gjøre en grundig evaluering for den jobben som er gjort, sier Hetland.

Ikke for kostbart

Gian-Franco Kasper, president i det internasjonale skiforbundet, FIS.

President i FIS, Gian-Franco Kasper, sier Trondheim var en god kandidat og oppfordrer om at de søker om å få ski-VM på nytt. – De vil lykkes før eller siden, sier han.

Foto: Jøte Toftaker/NRK

– Kampanjen har kostet fire millioner, er dette bortkastet?

– Nei, det er det ikke, mener Ottervik.

– Jobben som er gjort har vi med inn i fase to. Jeg tenker at vi har gjort en god investering, lagt et godt løp og skaffet mange venner for Trondheim inn mot kongressen som avgjør ski-VM i 2023, sier ordføreren i Trondheim.

– Hvordan har det vært å være på denne FIS-kongressen?

– Veldig artig. Det har vært et kjempelag med Trondheim og Norges Skiforbund under kampanjeledelse av Guri Hetland. Det har vært artig å være med på når vi har fått så mye oppmerksomhet rundt budskapet om arrangørbyen, snøproduksjon og kunnskapsdeling, sier Rita Ottervik.

Ski-VM 2021

Skipresident Erik Røste og ordfører i Trondheim, Rita Ottervik foran den norske VM-standen i Cancun i Mexico. Nå starter jobben for å få ski-VM til Trondheim i 2023.

Foto: Herland, Claes-Tommy / NTB Scanpix