Hopp til innhold

VM-general: – Klokt at Oberstdorf vant

Trondheims VM-general fra 1997 mener byen står sterkt i kampen om å få et nytt mesterskap i 2023.

Per Ottesen

Per Ottesen tror skisporten er tjent med at Oberstdorf fikk ski-VM, men har stor tror på at Trondheim klarer det i neste runde.

Foto: Morten Andersen/NRK

I natt ble det avgjort.

Tyske Oberstdorf er valgt som arrangør av ski-VM i nordiske grener i 2021 av FIS-styret i Cancún i Mexico.

Klokt at Oberstdorf vant

– Jeg tror ikke noe gikk galt i forhold til Trondheims konsept og opplegg. Overmakten var at Oberstdorf hadde vært kandidat fire ganger tidligere. Men jeg tror det er klokt at Tyskland får arrangere internasjonale mesterskap. Det betyr mye for skisportens videre utvikling i Europa, sier VM-generalen fra Trondheim i 1997, Per Ottesen.

Han tror dette vil bety et oppsving for langrennssporten og interessen for sporten i Tyskland og Mellom-Europa.

– Jeg tror Tyskland får en ny generasjon skiløpere. Jeg tror de vil gjøre et godt mesterskap. De har arrangert ski-VM både i 1987 og 2005, sier Ottesen.

Trondheim tapte kampen om ski-VM 2021

Avgjørelsen er tatt. De gratulerer Oberstdorf som får ski-VM. Fra venstre Lasse Berre, skipresident Erik Røste, ordfører Rita Ottervik, og kampanjesjef Guri Hetland.

Tror på Trondheim

Ottesen tror på et nytt norsk VM i Trondheim i 2023. Han viser til at Trondheim måtte søke to ganger før de fikk tildelt VM i 1997.

– Trondheim har kommet godt av gårde. De kan bare justere kursen og forberede seg på at i 2023 skal man klare det.

FIS oppfordrer om å søke på nytt

President i Det internasjonale skiforbundet, FIS, Gian-Franco Kasper oppfordrer Trondheim til å søke på nytt.

Gian-Franco Kasper, president i det internasjonale skiforbundet, FIS.

President i FIS, Gian-Franco Kasper, sier Trondheim var en god kandidat og oppfordrer om at de søker om å få ski-VM på nytt. – De vil lykkes før eller siden, sier han.

Foto: Jøte Toftaker/NRK

– De var en god kandidat. Oberstdorf søkte for femte gang så det er ingen overraskelse at de vant. Jeg håper Trondheim kommer tilbake med ny søknad. De vil klare det før eller siden, sier Kasper til NRK.

Må investere i Granåsen

Dette vil koste penger?

– Jeg hører at det snakkes om et beløp på mellom 800 og 900 millioner kroner. Det tror jeg er nødvendig. Sist valgte vi de rimeligste løsningene for å få anlegget på plass. Nå ser vi at det er behov for fornyelse av anlegget i Granåsen. VM blir en god grunn til å gjøre det, sier tidligere VM-general, Per Ottesen.