Tror fortsatt Petter får gå

Mange trønderske skientusiaster reagerer sterkt på at Petter Northug ikke får gå i verdenscupen kommende sesong. «D bli itj d samme uten showmannen Petter!!!», er en av mange kommentarer som NRK har fått etter at nyheten ble kjent mandag.

Petter Northug

Petter Northug er den mest populære løperen i verdenscupen, og mange reagerer på at han kan bli utestengt fra årets sesong.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

Røste

Erik Røste er president i Norges Skiforbund.

Foto: NTB scanpix

Norges Skiforbund ga i dag beskjed om at de ikke vil ha med Petter Northug i verdenscupen denne sesongen . Årsaken er at Northug ikke har skrevet under på en spesialavtale med skiforbundet.

47 utøvere

– Vi har strukket oss lenger enn vi noen gang har gjort for å få til en avtale med Petter. Men når han ikke vil signere avtalen med oss, så må vi si nei. Nå vil ikke skiforbundet foreta seg mer i denne saken. Nå konsentrerer vi oss om de 47 utøverne vi har en avtale med, sier skipresident Erik Røste til NRK.

Skikongen fra Mosvik, som tok fire gullmedaljer under vinterens VM i Falun, har stått utenfor landslaget siden 2013. I fjor hadde han en spesialavtale med skiforbundet, men han har ikke signert noen avtale for den kommende sesongen.

– For alle oss som er glad i langrenn, er det trist at Petter Northug ikke kan gå verdenscup i vinter. Men vi har strukket oss så langt som vi har kunnet. Vi er blitt utfordret når det gjelder den grunnleggende finansieringen av norsk idrett, og da kan vi ikke strekke oss lenger, sier Røste.

Petter Northug har Coop som sin private sponsor, men i forrige sesong hadde han en avtale med skiforbundet som gjorde at han avstod fra å reklamere for Coop i sesongen fra november til april.

Mange reagerer

Nå reagerer mange trøndere på at verdenscupen ser ut til å gå uten Northug i vinter.

«La den grådigpern sitt i kassa til Rema hvis han e så glad i pæng. Primadonnanykker har ingen plass i laget».

«Herrelangrenn uten Petter blir tamt. Finner noe annet å se på nå».

«Blir gørr kjedelig med verdenscup uten Petter. Sundby er god, men litt kjedelig».

«Det finnes andre langrenn enn verdenscup. Håpe Northug får gå ski classics».

«Hvis Petter ikke går e det over ut for langrenn. Han gjør det jo spennende å se på».

Dette er noen av de mange meldingene NRK Trøndelag har fått på sms etter at nyheten ble kjent mandag.

Tror Petter går

Kjetil Kroksæter

Sportskommentator Kjetil Kroksæter tror Petter Northug likevel får gå i verdenscupen.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Men Adresseavisens sportskommentator Kjetil Kroksæter tror likevel Petter Northug kan gå løp i verdenscupen også i vinter.

– Jeg tror ikke saken er endelig avgjort. Utspillet ligger nå i Northug-leiren, og jeg tror det blir gjort tilnærminger mellom partene. Jeg er overbevist om at Petter får gå. Det er det han aller helst vil. I verste fall havner saken i rettssystemet, men det er absolutt siste utvei, sier Kroksæter.

Team Northug har ikke besvart NRKs henvendelser om saken.