Tid for beskjæring

Nå er det ei fin tid for beskjæring av trær og busker, spesielt trær som "blør" som f.eks. lønn, bjørk, plomme- og kirsebærtrær.

Plommer
Foto: ofg

Kilde: Av Vidar Hestmo

Tynning av årsskudd på frukttrær er det gunstig tid for nå utover høsten. Trærne kan tynnes helt fram til frosten. Fjern også frø fra stauder og busker. Da blir de store og kraftige til neste år.

Planter som skal tas inn for vinteren, for eksempel fuksia og geranium etc. bør gjødsles mens de ennå står ute. Hold dem ute så lenge som mulig, men unngå frost.

Skaugumbegonia og andre knoller som skal overvintre inne, må også få næring før de settes inn. Husk at knollene skal være fri for jord under lagring. De skal ligge tørt og kjølig. De kan godt stå ute til veksten over jorda er frosset ned.

Jordbærplanter i krukker og kasser som står opp fra bakken, må tas opp og plantes i jorda før frosten.

 

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.