Tid for beskjæring

Nå er det ei fin tid for beskjæring av trær og busker, spesielt trær som "blør" som f.eks. lønn, bjørk, plomme- og kirsebærtrær.

Plommer
Foto: ofg

Kilde: Av Vidar Hestmo

Tynning av årsskudd på frukttrær er det gunstig tid for nå utover høsten. Trærne kan tynnes helt fram til frosten. Fjern også frø fra stauder og busker. Da blir de store og kraftige til neste år.

Planter som skal tas inn for vinteren, for eksempel fuksia og geranium etc. bør gjødsles mens de ennå står ute. Hold dem ute så lenge som mulig, men unngå frost.

Skaugumbegonia og andre knoller som skal overvintre inne, må også få næring før de settes inn. Husk at knollene skal være fri for jord under lagring. De skal ligge tørt og kjølig. De kan godt stå ute til veksten over jorda er frosset ned.

Jordbærplanter i krukker og kasser som står opp fra bakken, må tas opp og plantes i jorda før frosten.

 

Video fra Trøndelag

Black Friday var god gjødsel for kjøpelysten. Hyllene på post i butikk er fylt til randen. Dessuten kommer julegavene snart for fullt. Folk må hente - nå, er ropet fra butikkene.
Marihøna barnehage har trolig arrangert jul på låven for siste gang. Kampflystøy og konflikt om erstatning preger Ørland i adventstida.
Julestemning for store og små.