Fuksia

Mange kjøper den vakre og blomsterrike sommerplanten Fuksia om våren, men alt for få prøver å ta vare på den over vinteren.

Fuksia
Foto: Sissel Nygård

Om sommeren krever fuksiaen mye av deg. Gi den rikelig med vann og næring og gjerne ei stor potte. Da gir den deg masse glede med vakre blomster hele sommeren. Fuksia tåler tørke dårlig, men som oftest kommer den seg igjen.

Fuksiautstillinger

I hagesentrene finner du flere sorter fuksia, men det store utvalget finnes blant samlerne. Gå på ei fuksiautstilling, for eksempel på Ringve botaniske hage 11.-12. august eller i Verdal hvor det er utstilling i morgen, 21. juli i Moparken. Der kan du også få gode råd i forbindelse med overvintring og stell av fuksia. Ta en tur innom!

Oppbevares mørkt og kjølig

Fuksia kan stå ute helt til første frostnatt. Ta den inn og klipp ned greinene til de kjennes treaktige, det mjuke pluss bladene må fjernes. Hold den litt fuktig hele vinteren på en kjølig og mørk plass (potetkjeller). Litt vann ca. en gang i måneden.

Ta frem planten din når det nærmer seg påske og sett den i godt lys, gjerne i vinduet, ca. 20 grader til du ser det har kommet nye skudd. Da skal planten settes kjøligere, 10-12 grader, men fremdeles i godt lys. Gi fuksiaen din ny, frisk jord og næring.

Lykke til!