Frp: – Dette er for dårlig

Fremskrittspartiet greide ikke å styrke sin posisjon i Trondheim.

Fremskrittspartiets valgvake i Trondheim

Per Sandberg og resten av Fremskrittspartiet hadde ingen stor kveld mandag. Partiet går tilbake 2,6 prosentpoeng.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

– Disse talla er for dårlige. Vi har en stor jobb å gjøre mot neste valg, sier Frps førstekandidat, Elin Marie Andreassen.

Partiet endte med en oppslutning på 6,3 prosent. Det er 2,6 prosentpoeng mindre enn ved valget i 2011.

– Det er vanskelig å si hva som er årsaken til den dårlige oppslutninga. Debatten har vært prega av nasjonale saker og ikke så mange lokale saker som vi ønska oss. Men hva som gjør de store utslaga, vet jeg ikke, sier Andreassen.

Følelser

Nestleder i Frp, Per Sandberg, var også på valgvaka i Trondheim. Han antyder at oppmerksomheten rundt flyktningsituasjonen kan ha spilt en rolle.

– Hele valgkampen har vært full av følelser, så det har sving opp og ned. Så resultatet er sånn noenlunde forventa. For for Fremskrittspartiet er dette for dårlig, Sier Sandberg.

Borgerlig tilbakegang

Også sammarbeidspartner på borgerlig side, Høyre, gjorde et dårlig valg i Trondheim. Høyre ble kveldens store taper med en oppslutning på 20,1 prosent. Det er en tilbakegang på 7,1 prosentpoeng.

– Vi er ikke fornøyd med en så lav oppslutning. Dette viser at vi må bli tydeligere og tøffere med å plassere ansvaret der det hører hjemme, sa Brox til NRK.