Hopp til innhold

– Det blåser en grønn vind i Trondheim

Miljøpartiet gjorde et kjempevalg i Trondheim. Partiets førstekandiat, Hilde Opoku, sier hun er villig til å forhandle om varaordførervervet.

Hilde Opoku jubler over at de ser ut til å gjøre et svært godt valg i Trondheim

Jubel på valgvaka til Miljøpartiet De Grønne da de første tallene kom klokka 21. Hilde Opoku (t.v.) ligger an til å bli varaordfører i Trondheim om oppslutningen står seg utover kvelden.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Valglogo

Partiet gikk fram 5,4 prosentpoeng fra kommunevalget i 2011 og fikk en oppslutning på 7,7 prosent.

Det gjør at partiet suser forbi både Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti som byens tredje største parti, bak Arbeiderpartiet og Høyre.

– Vi har helt klart en grønn vind i ryggen. Trondheims befolkning har vist gjennom hele valgkampen at de slutter opp om at vi er nødt til å ta tak i forhold til klimaspørsmålene, de slutter opp om vårt initiativ om å ta imot flere flyktninger. Alt tyder på at det er en tendens i befolkninga til å vise mer medmenneskelighet og sørge for at vi har en bærekraftig utvikling, sier partiets førstekandidat, Hilde Opoku.

Hvor realistisk er det at du blir varaordfører?

– Det viktiste for oss er å få gjennomslag for vår politikk. Det henger sammen med posisjoner og det er viktig for oss å være synlige, og det er viktige for oss å få gjennomslag. Vi er villige til å forhandle om varaordfører-vervet, sier Opoku.