Hopp til innhold

Røde Rita kan velge og vrake partnere

– Jeg måtte holde meg fast, dette er et fantastisk valgresultat for oss, sier Trondheims ordfører Rita Ottervik. Nå starter jobben med å finne samarbeidspartnere.

Stor jubel på Arbeiderpartiets valgvake i Trondheim. Rita Ottervik med nye år som ordfører.

Jeg måtte holde meg fast, dette er et fantastisk valgresultat for oss, tillit fra byens befolkning som er rørende, sa Rita Ottervik i kveld.

Rita Ottervik

FULL FEST: Jubelbrus, ballonger og politisk fest på Arbeiderpartiets valgvake mandag kveld.

Foto: Morten Karlsen

"Rita" "Rita" "Rita", runget det på Arbeiderpartiets valgvake i Trondheim sent i kveld.

Vi har gjennomført beste valgkampen i Trondheim noensinne, sa Rita Ottervik i sin takketale til sine partikamerater.

– Vi har forberedt oss godt, delt ut 80.000 roser og besøkt 19.000 dører. 9500 kopper med kaffe og 3500 løpesedler er servert, smilte hun.

Se også: Depping på Høyres valgvake
FrP: Dette er for dårlig

Kan samarbeide med hvem hun vil

Brakvalget for de Grønne i Trondheim, gjør at Hilde Opoku seiler opp som en favoritt til å bli varaordfører - en post SV har hatt den siste perioden.

I det nye kommunestyret ser Ap ut til å få 28 representanter (+1), dobbelt så mange som Høyre (-4). Miljøpartiet De Grønne blir Trondheims tredje største parti med 5 representanter (+3).

Rundt midnatt i kveld var Ap-ordføreren gjest i NRK Trøndelags valgsending. Med seg hadde hun partilederne hun har styrt sammen med, og valgtaperen Høyre.

– Det at vi som allianse kan gå frem på denne måten er unikt. Nå skal vi forhandle politikk og verv. For meg viktig å fortsette med ei åpen linje og invitere inn alle som har samme linje som oss.

Se Arbeiderpartiet, De Grønne, Venstre, Høyre og KrF oppsummere:

Se vinnerne og taperne oppsummere Trondheimsvalget.

Se vinnerne og taperne oppsummere Trondheimsvalget

Trondheim vil ikke ha skifte

Etter 12 år i ordførerstolen hadde Høyre og Yngve Brox håpet på et regimeskifte i landets rødgrønne hovedstad.

– Trondheim har ikke lyst på et regimeskifte. Vi skal være stolt over at vi og samarbeidspartnerne styrker posisjonen vår. Dette er en marsjordre fra velgerne om å om å fortsette. Nå skal vi brette opp armene og fortsatte å gjøre arbeidet videre.

– Jeg måtte holde meg fast, dette er et fantastisk valgresultat for oss, en tillit fra byens befolkning som er rørende. Vi skal være ydmyk der vi kommer tilbake for 4. gang.

Imponert Giske

Trond Giske er ekstremt imponert over at partiet sitt valgresultat.

– At vi gjør vår nest beste valg på 44 år, etter å ha hatt makta i tolv år, er fantastisk. Når vi i tillegg ser at MDG og SV øker i oppslutning, er det et helt enestående valg om det står seg.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat Landsoversikten 2015» i nytt vindu