Stor stemning i Oslo før cupfinalen på søndag

Tusenvis av trøndere er på plass i hovedstaden i påvente av den store cupfinalefesten på søndag. Allerede fredag kan supportere i hvitt og svart spottes i Oslos gater og på Oslos barer.

Cupfinalestemning
Foto: Hans H. Bjørstad / NRK

På søndag møter Rosenborg Kongsvinger. Goliat møter David. Tippeligavinnerne møter laget som i fjor spilte i andredivisjon.

I Oslo er Rosenborg-supporterne allerede på plass og har startet vorspielet fredag kveld før cupfinalefesten på søndag.

– Jeg har vært på alle cupfinalene, og i 1988 fant vi en pub her i Oslo som vi bruker den dag i dag i forbindelse med at Rosenborg spiller på Ullevaal, sier Rosenborgsupporter, Arne Skorstad fra Flatanger.

– Cupfinale er mer enn kamp

Skorstad har tatt med seg Flatangerguttene Jens Martin Olsen og Joakim Dølvik til hovedstaden denne helga for å forhåpentligvis feire Rosenborg-seier på søndag. Men en stor del av cupfinalefeiringa skjer før selve kampen.

– Cupfinalen er så mye mer enn en kamp. Det er nesten som russetida. Man har på seg de samme klærne som kompisene dine og man synger de samme sangene, og alle har samme målet med turen. Men når det er sagt, fotball er best på stadion, sier Olsen.

Feiring hele helga

Det er altså ikke tvil om at det er fotballen som er målet og at det er selve kampen som er grunnen til at gjengen fra Flatanger tilbringer denne helga i Oslo.

– På søndag vinner vi og vi knuser jo Kongsvinger. Det bli «The double» i år også, det er jo derfor vi har kommet hit. Derfor blir det feiring på søndag, sier Dølvik til NRK.

Gutta forventer at Rosenborg slår Kongsvinger 4–0 på søndag, og har derfor ikke bestilt hjemreise til Trøndelag før på mandag.

Det er stor stemning i hovedstaden før cupfinalen mellom Rosenborg og Kongsvinger på søndag.

Vil ikke undervurdere

Selv om supporterne tror at Rosenborg vinner stort på søndag, mener Rosenborgtrener Kåre Ingebrigtsen at de ikke har tenkt å undervurdere Kongsvinger. Han forteller at han har stor respekt for det KIL har fått til.

– Vi forbereder oss til kampen som om det er europacup. Vi hadde noen i Sandnes (som så kampen), og vi har sett to-tre kamper av Kongsvinger. De er gode og bra i ulike faser av spillet. De har kommet seg dit de er ved å slå Strømsgodset i Drammen, det klarte ikke vi. Vi har ingen grunn til å undervurdere noen, sier Ingebrigtsen til NTB og legger til:

– Det vil være 15.000-20.0000 trøndere på Ullevaal. Det ville ikke være noe problem med spenningsnivået, mener han.