Hopp til innhold

NM-gullet: – Vil det skal være inspirasjon for de yngre

Det er 16 år siden Moldes juniorlag hentet med seg Norgescup-pokalen hjem. Med spill i Skandinavia og Europa, vil dette bane vei for de yngre, mener trenerne.

Molde-juniorene tok sitt sjuende NM-gull da de slo Vålerenga etter straffesparkkonkurranse. Se alle MFK-scoringene her!

CUPMESTERE: Molde G19 vant på straffesparkkonkurranse mot VIF etter helgas NM-finale. Dette beviser arbeidet med talentutviklingen, mener støtteapparatet. Se alle scoringene her!

Denne sesongen har vi hørt mye om Moldes ambisjoner om å nå spill i Europa. Da dette ikke gikk MFKs vei, tok heller juniorlaget ansvaret for å sikre romsdalingene en spilleplass blant Europas elite.

– Vi blir aldri lei av å få pokaler inn i hus. Det er slikt vi drømmer om og forhåpentligvis det guttene har drømt om siden de var små, forteller trener Daniel Berg Hestad.

16 år siden forrige NM-gull

Juniorlaget har vunnet NM-finalen seks ganger før (1978/1987/1992/1996/1997/2000), men det er 16 år siden forrige gang de tok med pokalen hjem.

Med syv NM-gull under beltet, er det bare Brann som troner med sine åtte.

Daniel Berg Hestad og Thomas Mork

To fornøyde trenere og Molde-veteraner, Daniel Berg Hestad og Thomas Mork.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

– Vi har satset ganske bra på AkerAkademiet og guttene som vokser opp i regionen. Vi har vært nære noen ganger og det er ikke alltid de beste spillerne har vært med på laget vårt. Det er ofte slik at jo nærmere vi kommer finalen, jo flere gode spillere blir med fra A-laget, forteller Hestad.

– Vi som er tett på vet at vi har hatt gode spillere i mange år, og det er litt tilfeldig om vi klarer å nå en juniorfinale og vinne eller ikke, for det er mange utslagskamper. Vi har en tradisjon i klubben og regionen vår å få frem gode enkeltspillere, så det var godt å få bevise det igjen, sier trener Thomas Mork.

– De skaper et engasjement

På juniorlaget er det flere spillere som både har trent og spilt sammen med A-laget, som for eksempel Tobias Svendsen, Sander Svendsen og Thomas Amang. De som enda ikke har fått sjansen, mener Hestad har en lys fremtid.

– Selv om det ikke er plass til alle i A-stallen, er det mange spillere som har fremtiden foran seg. Det er en inspirasjon for dem som kommer etter, at vi har kommet til Europacup og Nordisk mesterskap neste år, sier Hestad.

Laster Twitter-innhold

– Ungdommen tok ansvaret og sikret NM-gullet for junior, sier en fornøyd daglig leder i Molde FK, Øystein Neerland.

– Det er gøy at det er et resultat av det klubben har gjort i mange år. Vi har mange lokale, noen regionale og også noen utenlandske spillere som har gjort det bra. Det bekrefter at vi driver med utvikling av lokale spillere, og det er viktig for oss. Skape et engasjement i og rundt region. Nå er det viktig at de tar det neste steget, slik at mange blir gode og kan banke på døra til A-laget, sier Neerland.