Sondre i koronakarantene for tredje gang: – Bør kansellere hele sesongen

TRONDHEIM (NRK.no): Med flere fotballklubber i karantene må kamper spilles tettere for å komme i mål før jul. Sondre Hopmark Stokke mener sesongavslutningen blir så urettferdig at hele sesongen bør strykes.

Sondre Hopmark Stokke

VIL AVLYSE SESONGEN: Sondre Hopmark Stokke som spiller for Stjørdals-Blink vil avlyse 1. divisjon.

Foto: Morten Andersen / NRK

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

– Man bør bare kansellere hele sesongen, sier angrepsspiller i Stjørdals-Blink Sondre Hopmark Stokke.

Han sitter nå i sin tredje karantene denne sesongen. Den første kom i sesongoppkjøringen og nå har laget opplevd to nye karantener på under en måned.

Tett kampprogram

Dette skaper store problemer for klubben. I tillegg til at de ikke får trene, må de ta igjen kampene som blir utsatt.

Dermed må kampene spilles tettere for å bli ferdig før jul.

– Det blir urettferdig når noen lag havner i karantene og må ta igjen hengekampene. Jeg ser ikke helt hvordan vi skal få fullført sesongen før jul.

Stokke tar nå altså til orde for å stryke hele sesongen, og starte med blanke ark neste år.

NFF pressetreff.

UTELUKKER IKKE FULLFØRING ETTER JUL: Konkurransedirektør Nils Fisketjønn, er optimistisk, men ikke sikker på at man klarer å fullføre fotballsesongen før etter jul.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

NFF: Lover å fullføre på en forsvarlig måte

– Vi har hatt en undersøkelse blant klubbene og det er store støtte for å fullføre sesongen.

Det sier konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn. Han er positiv til at man klarer å fullføre sesongen på en forsvarlig måte.

Samtidig mener han man ikke kan avvise utspillet fra spissen i Stjørdal hvis smittesituasjonen utvikler seg.

– Vi skal selvfølgelig ikke avvise det. Det kan jo komme flere karantener og koronautfordringer som gjør at man må vurdere situasjonen.

Fisketjønn ønsker å gi ros til klubbene som jobber knallhardt for å forhindre smitte, samtidig som de må håndtere utsatte kamper og tøff kampbelastning.

Fysioterapeut alvorlig bekymret

Flere klubber har den siste tiden opplevd det samme som klubben fra Trøndelag.

Kongsvinger, Jerv, Åsene og Lillestrøm er andre i samme situasjon. I Eliteserien og Toppserien har man også slitt med koronasmitte og karantene.

– Jeg frykter for alvorlige skader på våre spillere i sesonginnspurten. Vi er bekymret og stiller oss undrende til at gjennomføringen går foran spillernes helse, sier fysioterapeut i Stjørdals-Blink, Espen Linaker.

Stjørdals-Blink har på det verste måtte spille tre kamper på seks dager.

Hovedtrener Roar Vikvang mener også situasjonen er vanskelig.

– Det har vært en ekstrem sesong. Du spiller en hel sesong på under et halvt år. Totalbelastningen blir veldig stor og vi har hatt veldig mange skader.

Espen Linaker

ALVORLIG BEKYMRET: Fysioterapeut i Stjørdals/Blink, Espen Linaker, er alvorlig bekymret for at det harde kampprogrammet blir for tøft for spillerne.

Foto: Knut Erlend Jegersen

– Balanserer på kanten

Sportskommentator i VG, Leif Welhaven, følger situasjonen spent. Han mener klubbfotballen i Norge jevnt over har vært tryggere enn den internasjonale fotballen.

Likevel, mener han nå fotballen balanserer på kanten.

– Eventuelle nye tilfeller nå som setter enda flere i karantene, ikke minst klubber som har mye å kjempe for, vil fort kunne skape et uhåndterlig kaos.

Sportskommentator i Adresseavisen, Birger Løfaldli, mener man bør sørge for å fullføre sesongen før jul på et forsvarlig vis. Men også han er spent på hvordan smittesituasjonen nå blir framover.

– Jeg ser at utfordringene er større i 1. divisjon, hvor det er flere deltidsspillere og dermed flere potensielle smittekilder, sier Løfaldli.

Leif Welhaven

BALANSERER PÅ KANTEN: Sportskommentator Leif Welhaven mener norsk fotball nå balanserer på kanten for å få fullført sesongen.

Foto: Frode Hansen / VG

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 18.01.2021
2 748
Smittede/uke
153
Innlagte
521
Døde
48 680
Vaksinerte