NRK Meny
Normal

Far slipper ut fra varetektsfengsling

Faren som er siktet etter barnedødsfallet i Vanvikan løslates fredag.

Gutt død Vanvikan

27. november ble en ett år gammel gutt funnet død i hjemmet sitt i Vanvikan i Nord-Trøndelag. Barnets mor og far er begge siktet i saken.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Politiet i Nord-Trøndelag offentliggjorde i dag at de ikke vil be om videre varetektsfengsling for mannen som er siktet etter at den ett år gamle sønnen hans ble funnet død i Vanvikan.

– Årsaken til at politiet ikke ber om en videre fengsling er at vi anser at det ikke lenger foreligger fare for bevisforspillelse i saken, forklarer politiadvokat Silje Valstad til NRK.no.

Faren ble pågrepet og siktet kort tid etter at politiet fikk beskjed om dødsfallet i slutten av november. Senere ble også barnets mor siktet i saken.

Hun ble løslatt i forrige uke, og nå får altså ektemannen også slippe løs fra politiets varetekt.

Begge er fortsatt siktet

– Politiet har fått jobbet godt i løpet av de 14 dagene som vi har hatt til rådighet, og vi har fått utført alle de oppgavene som var nødvendig for å sikre bevis uten at siktede har fått mulighet til å påvirke etterforskningen, sier Valstad.

Både moren og faren er fortsatt siktet i saken.

– Siktelsen mot begge foreldrene opprettholdes, og saken etterforskes fortsatt som et mistenkelig dødsfall. Det gjenstår fortsatt mye etterforskning, sier politiadvokaten.

Vet ikke hvorfor gutten døde

Så langt har ikke politiet fått noe svar på hvorfor den lille gutten døde, og det er fortsatt uvisst når den endelige obduksjonsrapporten kommer.

– De jobber fortsatt med det, og vi har fått beskjed om at vi ikke vil få noen endelig obduksjonsrapport før de er fullstendig ferdige med alle undersøkelsene som må gjøres, sier Valstad.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.