Hopp til innhold

Skjerpa soningsforhold for Wiik

Ila fengsel strammer nå inn soningsforholdene for giftdrapsdømte Terje Wiik etter at han uteble etter permisjon for to uker siden.

 Terje Wiik ble pågrepet på kaia i Kristiansand
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Terje Wiik som soner 21 års fengsel for å ha forgiftet eks-kjæresten sin i Trondheim får ikke lenger bevege seg utenfor fengselet.

Strengere soningsforhold

Terje Wiik mister en del av sine privilegier etter at han nå får strengere soningsforhold. Han får mindre frihet, blant annet får han ikke lenger gå ut og handle en gang i uken.

– Han er på vei til en ordniær felleskapsavdeling, det vil si i felleskap med andre innsatte, og med strengere sikkerhet. Han vil ikke bli flyttet tilbake til den avdelingen han tidligere har vært på, sier direktør ved Ila fengsel, Knut Bjarkeid.

– Får konsekvenser

Wiik har mulighet til å søke om permisjon igjen på vanlig måte. Men fengselsdirektøren sier at reisen til Tyskland, og at han uteble etter permisjonen, vil få konsekvenser ved en ny søknad om permisjon.

– Bruddet på permisjonsreglene er alvorlige, og han kommer til å få konsekvenser i vurderingen av en eventuell ny permisjon, sier Bjarkeid.

Fengselsdirektør Knut Bjarkeid

Direktør ved Ila fengsel, Knut Bjarkeid.

Foto: Annemarte Moland / NRK

Anmelder Wiik

Ila fengsel vil også anmelde Terje Wiik fordi han har brutt permisjonsreglene.

– Den uteblivelsen er alvorlig. Vi ønsker å markere det, sier Bjarkeid.

Strafferammen for å utebli etter permisjon er seks måneder fengsel eller bøter. Men siden Wiik alt soner 21 års fengsel for drap, er det usikkert hvilke strafferammer som blir aktuelt i denne saken.

Pågrepet med 70 000 i kontanter

Terje Wiik ble pågrepet på fergen "Superspeed" da den la til kai i Kristiansand. Pågripelsen av Wiik skjedde ti dager etter at han skulle vært tilbake i Ila landsfengsel.

Ifølge Aftenposten.no, hadde Wiik et sted mellom 70 og 80.000 kroner på seg da han ble pågrepet. Hoveddelen av summen var norske kroner, men han hadde også flere tusen euro og dollar med seg på turen.

Dette beslaget - og opplysninger om at han skal ha forsøkt å få tak i et veikart ombord på fergen - gjør at politiet og ledelsen ved Ila ikke fester lit til påstanden om at han ville returnere til fengselet frivillig, ifølge Aftenposten.no.

Siste fra Trøndelag