Giftdrapsdømte Wiik utløste væpnet politiaksjon

Da politiet skulle pågripe Terje Wiik i leiligheten hans i Fredrikstad forrige uke, nektet den giftdrapsdømte 66-åringen å bli med politiet og beskyttet seg selv med våpen, skriver Adresseavisen.

Terje Wiik

Den 66 år gamle giftdrapsmannen, Terje Wiik, overga seg etter en 16 timers lang væpnet politiaksjon, skriver Adresseavisen.

Foto: Politiet

– Han motsatte seg å etterkomme politiets anmodning og oppførte seg truende, forteller kriminalsjef Rune Albertsen ved Fredrikstad politistasjon, til Adresseavisen.

Bakgrunnen for politiaksjonen, som fant sted forrige torsdag og fredag, var etterretningsinformasjon om at Terje Wiik har prøvd å skaffe seg pass.

Overga seg etter 16 timer

Da det viste seg at Wiik hadde tilgang på skytevåpen, valgte politiet å omringe naboene og evakuere naboer.

Adresseavisen skriver at politiet var i kontakt med 66-åringen hele natten. Klokken 12.40 neste dag gikk han med på å la seg arrestere.

Må sone på nytt

Terje Wiik ble i 2000 dømt til 21 års fengsel for å ha drept sin tidligere samboer, Inger Lise Bakken, med gift. I lagmannsretten ble han også idømt sikring, men dette ble senere opphevet av Høyesterett.

Terje Wiik ble prøveløslatt i mai i fjor. 14. august i år ble det kjent at Terje Wiik må sone på nytt. Etter å ha brutt vilkårene for prøveløslatelsen ved flere anledninger, må han i fengsel igjen og sone over seks år.

– Det er ikke uvanlig at personer som skal pågripes for soning nekter å samarbeide med politiet. Derfor valgte vi å «vente ut» pågripelsen, framfor å gå inn i leiligheten, sier kriminalsjef Rune Albertsen til Adresseavisen.