Hopp til innhold

Siv (48) fant koronavennlig aktivitet – går flere mil i uka med Pokémon Go

Lektor og SV-politiker ble lei hjemmekontoret. Dermed tok hun beina og mobilen fatt, og tilbakela nesten 8 mil med Pokémon Go på en knapp uke.

Siv Furunes spiller Pokémon Go

JAKTER POKÉMONS: Siv Furunes er lektor, SV-politiker og en ihuga Pokémon Go-spiller.

Foto: Eva Ersfjord / NRK

– Jeg holdt på å gå på veggen med hjemmekontor og skjermliv. Så da tenkte jeg at nå må jeg ut og gå, forteller Siv Furunes (48) fra Inderøy i Trøndelag.

Pokémon Go viste seg å være en ypperlig, koronatrygg aktivitet. Og da spillet lokket med premier for hver kilometer, gikk det unna for Furunes.

Plutselig hadde hun gått 75 kilometer på en liten uke. Nå er Furunes en level 40-spiller. Kun tre andre i Inderøy kommune har nådd det samme nivået.

Det var Trønder-Avisa som først skrev saken.

 Pokémon Go

GÅR MILEVIS: Jakten på Pokémons får Siv Furunes til å gå mil etter mil. En god aktivitet for å komme seg ut i disse hjemmekontor-tider, synes hun.

Foto: Eva Ersfjord / NRK

Koronavennlig aktivitet som treffer bredt

Bare en uke etter lanseringen i 2016 ble Pokémon Go tidenes mest nedlastede spill. Fire år etter hysteriet er spillet fortsatt blant de mest populære i Norge.

Det har lyktes stort i å få folk til å møtes ute på fysiske steder, gå turer og oppleve ting rundt seg, sier Audun Rodem, redaksjonssjef i Gamer.no.

– Det gjør at det har et så langt liv, at folk kan plukke det opp og finne mye glede i det akkurat nå, sier han.

Mobilspillet er en av få aktiviteter man fortsatt kan gjøre, nå som korona-pandemien har satt en stopper for mye annet.

Spillet har nådd ut til mange flere enn bare spillinteresserte. Både barn og voksne spiller – til og med statsminister Erna Solberg, som tok fram Pokémon Go i stortingssalen.

At spillet er gratis, ikke særlig mekanisk krevende og tilfredsstillende, er grunnene til at Pokémon Go har truffet så bredt, mener Rodem.

– Da er det veldig lett for folk å bare hoppe inn og bli med på moroa.

Audun Rodem

UNIKT: Redaksjonssjef i Gamer.no, Audun Rodem, mener spillet er helt unikt, fordi det får folk ut for å oppleve ting rundt seg.

Foto: Privat

Må ut i frisk luft for å spille

Selv mener Siv Furunes at Pokémon Go-spillerne lever litt i en undergrunnsverden.

– Foreldre sier at de er med bare fordi ungene spiller det, men så har de mye høyere level selv. Jeg kjenner mange på min alder som spiller.

En av hovedgrunnene til at hun liker Pokémon Go er at hun fysisk må gå ut, og dermed får en god dose frisk luft.

– Man blir stimulert til å gå, også er det artige monstre å fange rundt omkring. Dette er sånn «guilty pleasure», ler hun.