Erna Solberg tok fram Pokémon Go i stortingssalen

Statsministeren klarte ikke holde seg unna Pokémon Go under tirsdagens trontaledebatt.

Erna Solberg spiller Pokémon

AVSLØRT: Her prøver Erna Solberg å spille nettspillet Pokémon Go under trontaledebatten.

Foto: Tom Henning Bratlie / Klassekampen

Da Trine Skei Grande (V) spilte Pokémon Go under en forsvarshøring i juli, ble det ikke bare en nasjonal nyhetssak, men også omtalt hos medier som Indianexpress, CNN og Daily Mail.

Andre politikere mente det var respektløst og meningsløst.

Tirsdag var det ikke Trine Skei Grande som ville jakte Pokémons i arbeidstida, men statsministeren.

Erna Solberg åpnet spillet, men hadde ikke dekning, skriver Klassekampen i dag. Og det var ikke hvem som helst som sto på talerstolen mens statsministeren satt opptatt med spillet: Trine Skei Grande.

Laster Twitter-innhold

– Stortinget er en nasjonalforsamling, ikke en lekeplass, sa Heidi Nordby Lunde (H), til VG i sommer.

Solberg tar ikke selvkritikk for Pokémon-spillingen, selv om Høyre sa «nei» til Trine Skei Grandes mobil-syssel i sommer.

– Jeg tenker at Trine vil like at jeg åpnet spillet mens hun var på talerstolen :) Alle som kjenner Pokémon vil se at det ikke er GPS-dekning og at det dermed ikke er mulig å spille, skriver statsministeren i en sms til Klassekampen.

Trine Skei Grande lar seg ikke affisere navneverdig av statsministerens telefonbruk mens hun talte:

Laster Twitter-innhold
Trine Skei Grande tatt på fersken i å spille Pokémon Go.

SOMMERENS SPILL-NYHET: Trine Skei Grande fikk omtale verden over etter at hun spilte Pokémon Go mens hun var på jobb i sommer.

Kulturstrøm

 • Lyttende rapport fra ytre høyre

  «Identitær. En reise inn i Europas nye høyre» er et eksempel på hvor langt man kan komme med et solid stykke fordomsfri, oppsøkende journalistikk, skriver NRKs litteraturkritiker om Rasmus Hage Dallands bok. Dalland møter de identitære som representerer et ytre høyre i Europa.

 • Vant omstridt kåring

  Østre Porsgrunn kirke, også kjent under navnet «Reis opp», ble tirsdag kåret til Norges styggeste kirke av avisen Dagens lesere. Kirken ble vigslet i september 2019, og har skapt stor debatt lokalt. Den gamle kirken med samme navn brant ned i 2011.

  Østre Porsgrunn kirke
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Københavns moteuke krever bærekraft

  Copenhagen Fashion Week åpnet med å presentere en treårsplan for bærekraft som får bransjen til å kalle byen for den nye motehovedstaden. Målet om at alle deltakere må tilfredsstille tøffe bærekraftsmål vekker oppmerksomhet, skriver Business of Fashion.