Erna Solberg tok fram Pokémon Go i stortingssalen

Statsministeren klarte ikke holde seg unna Pokémon Go under tirsdagens trontaledebatt.

Erna Solberg spiller Pokémon

AVSLØRT: Her prøver Erna Solberg å spille nettspillet Pokémon Go under trontaledebatten.

Foto: Tom Henning Bratlie / Klassekampen

Da Trine Skei Grande (V) spilte Pokémon Go under en forsvarshøring i juli, ble det ikke bare en nasjonal nyhetssak, men også omtalt hos medier som Indianexpress, CNN og Daily Mail.

Andre politikere mente det var respektløst og meningsløst.

Tirsdag var det ikke Trine Skei Grande som ville jakte Pokémons i arbeidstida, men statsministeren.

Erna Solberg åpnet spillet, men hadde ikke dekning, skriver Klassekampen i dag. Og det var ikke hvem som helst som sto på talerstolen mens statsministeren satt opptatt med spillet: Trine Skei Grande.

Laster Twitter-innhold

– Stortinget er en nasjonalforsamling, ikke en lekeplass, sa Heidi Nordby Lunde (H), til VG i sommer.

Solberg tar ikke selvkritikk for Pokémon-spillingen, selv om Høyre sa «nei» til Trine Skei Grandes mobil-syssel i sommer.

– Jeg tenker at Trine vil like at jeg åpnet spillet mens hun var på talerstolen :) Alle som kjenner Pokémon vil se at det ikke er GPS-dekning og at det dermed ikke er mulig å spille, skriver statsministeren i en sms til Klassekampen.

Trine Skei Grande lar seg ikke affisere navneverdig av statsministerens telefonbruk mens hun talte:

Laster Twitter-innhold
Trine Skei Grande tatt på fersken i å spille Pokémon Go.

SOMMERENS SPILL-NYHET: Trine Skei Grande fikk omtale verden over etter at hun spilte Pokémon Go mens hun var på jobb i sommer.

Kulturstrøm

  • Larsson bryt med Huawei

    Den svenske artisten Zara Larsson bryt samarbeidet med det kinesiske telekommunikasjonsselskapet Huawei, ifølge svenske medium. Huawei blir kopla til kinesisk etterretning, noko dei tilbakeviser. Larsson vil gi bort det ho har tent på kampanjen.

  • Nye kinofilmar tidlegare på nett

    Ein historiske avtale i USA gjer det mogleg for filmstudioet Universal å sleppe storfilmar til leige på nett berre 17 dagar etter kinopremiere. Vanlegvis tar det fleire månader før nye filmar vert slopne på nett.

  • Trump krever del av salg av TikTok

    President Donald Trump sier ifølge Reuters at hans regjering bør få en betydelig del av salgsprisen når TikToks aktivitet i USA selges. Dersom det ikke blir noe av salget, vil Trump forby videotjenesten i USA fra 15. september.