Hopp til innhold

Erna Solberg tok fram Pokémon Go i stortingssalen

Statsministeren klarte ikke holde seg unna Pokémon Go under tirsdagens trontaledebatt.

Erna Solberg spiller Pokémon

AVSLØRT: Her prøver Erna Solberg å spille nettspillet Pokémon Go under trontaledebatten.

Foto: Tom Henning Bratlie / Klassekampen

Da Trine Skei Grande (V) spilte Pokémon Go under en forsvarshøring i juli, ble det ikke bare en nasjonal nyhetssak, men også omtalt hos medier som Indianexpress, CNN og Daily Mail.

Andre politikere mente det var respektløst og meningsløst.

Tirsdag var det ikke Trine Skei Grande som ville jakte Pokémons i arbeidstida, men statsministeren.

Erna Solberg åpnet spillet, men hadde ikke dekning, skriver Klassekampen i dag. Og det var ikke hvem som helst som sto på talerstolen mens statsministeren satt opptatt med spillet: Trine Skei Grande.

Laster Twitter-innhold

– Stortinget er en nasjonalforsamling, ikke en lekeplass, sa Heidi Nordby Lunde (H), til VG i sommer.

Solberg tar ikke selvkritikk for Pokémon-spillingen, selv om Høyre sa «nei» til Trine Skei Grandes mobil-syssel i sommer.

– Jeg tenker at Trine vil like at jeg åpnet spillet mens hun var på talerstolen :) Alle som kjenner Pokémon vil se at det ikke er GPS-dekning og at det dermed ikke er mulig å spille, skriver statsministeren i en sms til Klassekampen.

Trine Skei Grande lar seg ikke affisere navneverdig av statsministerens telefonbruk mens hun talte:

Laster Twitter-innhold
Trine Skei Grande tatt på fersken i å spille Pokémon Go.

SOMMERENS SPILL-NYHET: Trine Skei Grande fikk omtale verden over etter at hun spilte Pokémon Go mens hun var på jobb i sommer.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober