Hopp til innhold

Signerer Trondheims bymiljøavtale

Trondheims ordfører Rita Ottervik og fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik, signerer bymiljøavtalen med Staten slik at avtalen nå kan tre i kraft.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, kommunalråd Geir Waage og fylkesordfører Tore O. Sandvik

MOTSTAND: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen møtte motstand fra kommunalråd Geir Waage og fylkesordfører Tore Sandvik (t.h) som nektet å undertegne avtalen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Sør-Trøndelags fylkesordfører Tore O. Sandvik og Aps kommunalråd i Trondheim, Geir Waage, var fredag i Oslo for å få en avklaring i E6 øst-saken.

Ap-toppene forlot møtet med samferdselsministeren uten å skrive under Trondheims bymiljøavtale.

Grunnen til at Trondheim og Sør-Trøndelag tidligere har nektet å underskrive avtalen er at det har oppstått usikkerhet om den planlagte utbyggingen av E6 øst mellom Ranheim og Stjørdal, som gir trafikkvekst, får konsekvenser for Trondheims bymiljøavtale.

Nå er bymiljøavtalen imidlertid signert. Dette begrunner Sandvik med at det virker som at Staten vil bidra til en løsning slik at Bymiljøavtalen ikke rammes.

– Vi konstaterer at ministeren ikke vil avklare utfordringene knyttet til ekstern trafikkvekst inn til byen opp mot nullvekstmålet nå, men at han henviser til reforhandling av Bymiljøavtalen i 2018. Vi kunne ønsket oss en tydelig avklaring nå, men tolker ministeren dithen at Staten aksepterer problemstillingen og vil bidra til en løsning på dette ved reforhandling av avtalen i 2018, slik at Bymiljøavtalen ikke rammes av målkonflikten når E6 øst står ferdig, skriver Sandvik i en epost til NRK.

Han legger til at han berømmer samferdselsministeren for løftet om elektrifisering og dobbelspor mellom Trondheim-Stjørdal innen 2023.

Siste fra Trøndelag