Møter Solvik-Olsen til E6-avklaring

Fylkesordfører Tore O. Sandvik og Aps gruppeleder i Trondheim møter samferdselsministeren for å få svar om E6 øst-utbygging rammer Bymiljøavtalen.

Tore O. Sandvik og E6 øst

Fylkesordfører Tore O. Sandvik (t.v.) vil vite om utbygging av E6 øst (t.h.) rammer bymiljøavtalen i Trondheim.

Foto: Ella Berit Strugstad Mathisen / Geir Wennberg / NRK

Bakgrunnen er at det har oppstått usikkerhet om den planlagte utbyggingen av E6 øst mellom Ranheim og Stjørdal får konsekvenser for Trondheims bymiljøavtale.

Ifølge avtalen skal all vekst i persontrafikken i Trondheim skje uten at biltrafikken øker. E6-utbyggingen kommer til å føre til økt biltrafikk, og politikerne krever svar på om Trondheim og Sør-Trøndelag dermed blir straffet.

Skulle ha signert avtale

Opprinnelig skulle fylkeskommunen og Trondheim kommune signere avtalen med staten i Oslo fredag, men grunnet de uløste spørsmålene skjer ikke det.

– Vi er derfor glade for at statsråden vil møte oss til dialog om disse problemstillingene på det avtalte tidspunktet for den planlagte signeringen imorgen, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik torsdag kveld.

– Vi vil derfor møte statsråden til en dialog om innholdet i brevet, slik at vi kan utdype problemstillingene. Dette er jo problemstillinger vi eier sammen med statsråden siden vi er tre avtaleparter. Vi har forståelse for at statsråden kanskje ikke har svar på alle spørsmål som er stilt i brevet allerede imorgen, men tror er slikt møte vil være konstruktivt for alle parter, forklarer Sandvik.

Arbeiderpartiets gruppeleder og kommunalråd i Trondheim, Geir Waage, deltar også på møtet.