Se fremføringen av Åges nye låt om Prudence-tida

Åge Aleksandersen har laget en takkelåt som handler om tida sammen med Prudence.

Åge Aleksandersen har laget en takkelåt som ser tilbake på tida sammen med Prudence.

VIDEO: Se Åge Aleksandersen fremføre sangen «Daidalos sønner».

I dag er det nøyaktig 40 år siden det populære bandet Prudence holdt sin avskjedskonsert i Studentersamfundet i Trondheim.

Etter å ha fått Namsos kommunes kulturpris torsdag kveld, ville ikke Aleksandersen holde noen takketale på vegne av gruppa, men kvitterte isteden med en nykomponert sang – «Daidalos sønner».

– Sangen forteller litt om historien til Prudence, og om oss som spilte i gruppa, forteller Aleksandersen.

I gresk mytologi er Daidalo faren til Ikaros, som fløy så nært sola at vingene brant opp.

– Det var en skrøpelig farkost som dro fra Namsos den gangen vi skulle på turné. Da vi i kveld skulle hentes av den gamle Prudence-bussen, nektet bussen å starte – akkurat som i gamle dager, ler Åge Aleksandersen med gitaren på fanget i Namsos samfunnshus.

  • Se video av da Åge Aleksandersen fremførte låten øverst i artikkelen.
Prudence i Namsos

Prudence fikk kulturprisen i Namsos for 2015. Fra venstre ser vi Kaare Skevik jr, Kjell Ove Riseth, Per Erik Wallums enke, Marit Wallum, Åge Aleksandersen og Johan Tangen.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Hedres i Rock City i kveld

Fredag kveld vil musikkheltene bli hedret av andre artister i NTE Arena i Rock City i Namsos i anledning 40-årsmarkeringen. Blant artistene som skal spille, finner vi Ida Jenshus, Garth Hudson, Amund Maarud, D.D.E. og Åge Aleksandersen selv.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at bandet var banebrytende innen norsk rockemusikk.

I over 50 år har musikken som de skapte vært med å bygge opp Namsos sin identitet som rockeby. Med deres utradisjonelle bruk av instrumenter kombinerte de elementer fra folkemusikk med rock og progrock, og skapte en egen sjanger som senere har blitt kalt trønderrock.

Videre i begrunnelsen til juryen heter det at musikerne i Prudence har vært forbilder for mange andre musikere og låtskrivere fra Namsos.

«Prudence sin musikk lever videre, og unge talenter i Namsos kulturskole og på musikklinja ved Olav Duun VGS kan gjennom den hente inspirasjon til å skape ny musikk og synge på sin egen dialekt».

Se glimt fra Prudence' glansdager, blant annet Kalvøyafestivalen i 1972.

VIDEO: Se glimt fra Prudence' glansdager, blant annet Kalvøya-festivalen i 1972.