Rosenborg spilte uavgjort i Polen

Etter 1 - 1 mot Legia Warszawa er Rosenborg nå på god vei mot gruppespillet i Europacupen. Selv om de klarer seg med 0 - 0 i returoppgjøret er ikke det et resultat Jönsson vil gå for.

Borek Dockal

Borek Dockal ble mannen som sikret uavgjort mot polske Legia Warszawa.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Vi er fornøyde med å gå videre om det ikke blir noen må på Lerkendal, men det er ikke et resultat vi våger eller vil gå for, sier Jan Jönsson, trener for Rosenborg Ballklubb, på telefon fra Polen etter kampslutt.

I forrige returkamp mot Servette var de også i samme situasjon, men selv om de prøvde å vinne på hjemmebane mot det sveitiske laget endte den kampen 0 - 0. Nå mener Jönsson han har oppskriften klar for å slå polakkene på Lerkendal.

– Det gjelder å spille offensivt, men på en klok måte. Det er et bra lag vi møter, og vi blir straffet om vi roter bort ballen, sier han videre.

– Det kunne blitt flere mål til begge lag

Etter en jevn kamp med mange sjanser var det Legia Warszawa som gikk til pause med ledelse, noe trønderne ikke klarte å snu før det bare var et kvarter igjen av kampen.

– De hadde en ettmåls ledelse etter første omgang, så det var bra vi fikk utlignet med Dockal. Vi var kompakte og disiplinerte, men tok også initiativet og spilte vårt eget spill.

(Saken fortsetter etter bildet)

Jan Jönsson

Rosenborg har etter kvelden et godt utgangspunkt før returkampen neste uke. Men ifølge Jan Jönnson betyr ikke dette at de vil spille defensivt når Legia Warszawa gjester Lerkendal.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Men i følge Jönsson kunne det likevel blitt en kamp med langt flere mål enn det endte med.

– Det kunne blitt flere mål til begge lag. Vi skaper målasjanser, og de er også vasse, så det ble en jevn kamp både spillemessig og i antall sjanser.

Hyller nykommerene

Jan Jönsson er også godt fornøyd med hvordan de nyere spillerne på laget viste seg frem.

Etter et godt innhopp av Mikkel Diskerud, og en god kamp av både Tarik Elyounoussi og Tore Reginiussen mot Sogndal sist helg fikk alle tre spille fra start i dag.

– Det fungerte veldig bra. Enkelte ganger kan det ta nye spillere litt tid å komme inn. Mikkel Diskerud gjorde en meget bra kamp sentralt med Jonas Svensson. De to balanserte midten, og gjorde en god og smart jobb der.