Møtte Liverpool-heltene på Lerkendal

Legends-kampen mellom Rosenborg og Liverpool ble en helt spesiell opplevelse for Liverpool-supporter Veronica Nilsen.

Veronica Nilsen og Liverpool Legends

Det var sommerstemning på Lerkendal da Rosenborg Legends tok imot et stjernegalleri av gamle Liverpool-spillere i ettermiddag. Omtrent 2000 tilskuere hadde tatt turen for å få med seg kampen, og noen av dem fikk mer ut av dagen enn andre.

- Det er utrolig gøy å få møte heltene fra 80- og 90-tallet. Jeg er så ung at jeg ikke kjente til så mange av spillerne på forhånd, men det er stort å få være med på lagbildet uansett, sier Veronica Nilsen til NRK.

Straffekonk

Liverpool Legends var ute etter revansje, ettersom laget tapte tilsvarende oppgjør for to år siden. Men selve kampen ble likevel er relativt bedagelig affære, og det var Rosenborg-legendene som styrte det meste i Trondheim-sola.

Pokalen i kampen RBK - Liverpool Legends

Rosenborg beholder vandrepokalen etter 1-0-seier.

Mini Jakobsen kom nærme for Rosenborg med et skrudd skudd som traff tverrliggeren noen minutter ut i 2. omgang. Litt seinere tvang Sverre Brandhaug fram en god redning av Liverpool-keeper Bob Bolder, men det var til slutt Håkon Jørgensen som fikk hull på byllen. Etter et pent RBK-angrep satte han ballen i kassa via målmannen, og sørget for Rosenborg-seier fem minutter før slutt.

Til tross for 1-0-resultatet avslutta veteranene dagen med en uhøytidelig straffesparkkonkurranse. Også her trakk hjemmelaget det lengste strået etter at Ola By Rise stansa straffen fra Alan Kennedy. Dermed kunne Mini Jakobsen sette inn 5-4 til trønderne med et sikkert straffespark opp i krysset.

Sterke mannskap

Liverpool stilte med en rekke velkjente navn fra de siste 20 årene. Blant stjernene var Phil Neal, som fikk med seg åtte seriemesterskap for Liverpool på 70- og 80-tallet og dermed er den nest mestvinnende spilleren i England gjennom tidene.

Nordmennene Vegard Heggem, Stig Inge Bjørnebye og Øyvind Leonhardsen var også en del av oppstillinga til det engelske laget, selv om samtlige også spilte lange perioder av karrieren i Rosenborg.

(saken fortsetter under bildet)

Rosenborg Legends - Livepool Legends

Begge lag stilte med sterke mannskap på Lerkendal.

RBK-veteranene mønstret et lag bestående av blant andre Ola By Rise, Rune Bratseth og Bent Skammelsrud. Dagens assistenttrener Trond Henriksen og sportslig leder Erik Hoftun hadde også trukket på seg den svarte og hvite drakten for anledninga.

Generalprøve

Oppgjøret ble også selve generalprøven for Nils Arne Eggen. I morgen er det alvor for Rosenborg-treneren når Kongsvinger gjester Lerkendal i Eliteserien.

Og dagens største jubel på Lerkendal kom da Strømsgodset to ganger gikk opp i ledelsen over serieleder Tromsø i kveldens Eliteserie-kamp. Med tap for Tromsø kan Eggen føre RBK helt opp i føringen også i kampen om den pokalen det virkelig gjelder å vinne.