Rosenborg mistet flyet til Europaliga-trekningen

Rot med en flybillett gjør at Rosenborg ikke er representert når trekningen av motstanderen i playoffkampene skal trekkes i sveitsiske Genève i dag. Rundt 25 millioner kroner står på spill for klubben.

Daglig leder i Rosenborg Ballklubb Tove Moe Dyrhaug.

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg gleder seg til dagens trekning i Europaligaen. Selv om hun må følge den fra Brakka på Lerkendal.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug møtte tidlig opp på Værnes fredag morgen for å reise til Amsterdam, og videre til Genève der trekningen skal foregå i 13-tida i dag.

Rot med billetten

– Men da jeg kom på Værnes, viste det seg at det var blitt noe rot med flybilletten. Derfor kom jeg ikke med flyet til Amsterdam. Det er første gang noe slikt skjer, men det er lite å gjøre med, sier Moe Dyrhaug til NRK.

Dermed ble det isteden et besøk hos NRK på Tyholt, og Tove Moe Dyrhaug gleder seg til å få avklart hvem Rosenborg skal møte i den siste kvalifiseringsrunden før gruppespillet i Europaligaen.

– Det blir veldig spennende, sier klubbens daglige leder.

– Jeg sier som Kåre Ingebrigtsen, vi vil ha den letteste motstanderen, legger hun til.

Tidligere i dag meldte UEFA at Rosenborgs aktuelle mostandere er Athletic Bilbao, Viktoria Plzeň, Steaua Bucureşti, Legia Warszawa og Belenenses. Selv om alle disse kan by på tøff motstand, unngår Rbk i alle fall stjernelagene Borussia Dortmund og Ajax.

Feid av banen

Torsdag kveld feide Rosenborg ungarske Debrecen av banen på Lerkendal med 3-1, og 6–3 sammenlagt. Etter tre kvalifiseringsrunder, står nå klubben foran det siste hinderet før gruppespill og store penger.

– Det er klart at et gruppespill i høstens Europaliga, vil bety svært mye økonomisk for klubben, sier hun.

Et gruppespill kan bety 25 millioner kroner ekstra til Rosenborg, og det kommer godt med.

– Ganske strenge

– Uansett hvem vi møter, kan vi gå videre. Og uansett tror jeg publikum møter opp på Lerkendal. Torsdag kom det 13.000 for å se kampen mot Debrecen. Fantastisk, sier Tove Moe Dyrhaug.

Tove Moe Dyrhaug har vært i Genève på trekninger for spill i Europa siden 2005, men nå blir ikke Rosenborg representert. Det europeiske fotballforbundet (UEFA) er ganske strenge på dette, men det er usikkert om klubben straffes på noen måte.

– UEFA er ganske strenge og vi skal jo i utgangspunktet være til stede under trekningen. Det er også greit å være der slik at vi får snakket med motstanderlaget. På den måten får vi et bedre inntrykk av klubben, reiseavstander og annen praktisk informasjon, sier Moe Dyrhaug.

Men om ikke Rosenborg er representert i Genève i ettermiddag, får klubben god hjelp av ledelsen i Odd, som også gikk videre i kvalifiseringen torsdag kveld.

– Vi får den hjelpen vi trenger. Resten tar vi på telefon på Brakka, sier Moe Dyrhaug.