NRK Meny
Normal

Rømt drapsmann pågrepet

Den 27 år gamle drapsmannen som rømte fra Brøset psykiatriske sykehus i Trondheim i dag tidlig, er pågrepet av politiet.

Mannen ble pågrepet like sør for Oppdal

27-åringen ble pågrepet ved et småbruk i Drivdalen sør for Oppdal

Foto: Henrik Sundgård

Mannen ble pågrepet like sør for Oppdal sentrum.

- Jeg kan bekrefte at mannen er pågrepet. Det skjedde i bunnen av Drivdalen. Selve pågripelsen gikk uten dramatikk, sier operasjonsleder Bjørn Handegard til NRK.no

Politiet var bevæpnet under pågripelsen.

Les også:

Takker for tips

Rømt drapsmann pågrepet

Store styrker fra politiet har i hele dag lett etter mannen.

Foto: Tor Aage Hansen

Flere vitner skal ha observert mannen i området. Politiet kjørte sørover på E6 og så at mannen gikk av veien og over et jorde. Mannen ble pågrepet ved et småbruk nederst i Drivdalen, noen kilometer sør for Oppdal sentrum.

– Tips fra vitner har vært til stor hjelp i jakten på denne mannen. De har gitt oss observasjoner utover dagen, og selv om de var gjort litt tilbake i tid, så har de sagt noe om retningen mannen har dratt, sier politioverbetjent Geir Olav Granbo.

Sliten

Den psykisk syke mannen skal ha vært sliten etter rundt ti timer på rømmen. Han ble undersøkt av ambulansepersonell like etter pågripelsen.

– Han vil bli kjørt tilbake til Brøset i løpet av kvelden, sier Granbo.

Store styrker fra politiet i tillegg til en flere hundepatruljer lette etter mannen etter at han rømte fra pleierne sine under et besøk på nærbutikken.

Rømte på tur til butikken

Det var i 12.10-tiden onsdag at den 27 år gamle mannen rømte fra regional sikkerhetsavdeling Brøset.

Store styrker fra politiet har i hele dag lett etter mannen som er dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på norsksomalieren Mahmed Jamal Shirwac.