Rekordpåmelding til årets kombinertskole

Barn og ungdom fra hele landet har denne uka deltatt på kombinertskolen i Granåsen. Her har de lært av de aller beste i sporten.

kombinertskolen

Siden onsdag har barn og ungdom deltatt på årets kombinertskole i Trondheim.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Siden Onsdag 5. august har ungdommer fra hele landet i alderen 7-16 år deltatt på kombinertskolen i Granåsen i Trondheim. Kurset har hatt rekordmange påmeldinger i år.

Her skal de lære av de aller beste i sporten, landslagsutøverne har stilt opp som trenere og hjelpere til de påmeldte. De er imponerte over de yngre utøverne.

Magnus Moan

Magnus Moan mener dette er et viktig og bra arrangement.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det skulle bare mangle at vi landslagsutøverne stiller opp for den neste generasjonen i den yngre garde og vise ansikt og samtidig få lært bort litt av hva vi holder på med og hva det egentlig vil si å være en kombinertløper, sier Magnus Moan.

Moan har selv deltatt på kombinertskolen og håper kurset kan hjelpe til med rekrutteringen til sporten.

– Jeg tror det er kjempeviktig. Jeg husker jo selv når jeg var på kombinertskolen og hvor morsomt det var og hvor mange spennende og nye folk man møtte. Det er uten tvil et viktig og bra arrangement.

Unge talenter

Kombinertskolen arrangeres av Granåsen Skiteam for å skape rekruttering og gode treningsforhold for å ta vare på de få utøverne Norge har i dag.

Kristian Dahl

Kristian Dahl mener det er viktig å ta vare på Norges utøvere i kombinert.

Foto: Erland Knutsen / NRK

– Kombinertskolen har vi tatt opp igjen de siste to årene. Nå er vi på tredje året og det er rekord med en 8 eller 9 flere rekrutter, forteller hovedtrener i Granåsen Skiteam, Kristian Dahl.

Han ser talent hos flere av de påmeldte, en av dem er Simen Kvarstad.

15-åringen fra Byåsen IL har ambisjoner om å nå langt.

Saken fortsetter under filmen.

De etablerte kombinertutøverne har denne uken vært med som trenere på en sommerskole for kombinertløpere i alderen 10 til 16 år.

Flere jenter

Det har vært ekstra mange jenter i år, noe trenerne er veldig glade for.

Kombinert har tidligere vært en sport forbeholdt menn, men det er den ikke lenger. I fjor var det bare en påmeldt jente på kurset, i år er det fire.

Gyda Vestfold Hansen er en av dem, Hun synes det beste med kurset var rådene hun fikk fra landslaget.

– Det har vært spennende å lære om teknikk i både hoppbakken og løypa. Det er morsomt å måle seg mot guttene, noe som går fint, jeg henger med, sier hun.