Hopp til innhold

Ny RBK-topp gir seg

Trond Alstad har vært RBKs organisasjonssjef de siste sju åra. I dag varslet han sin avgang.

Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Strømsgodset (0-0).

SLUTTER: Trond Alstad gir seg i Rosenborg ballklub, etter mange års arbeid i klubben.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Det er nettstedet rbk.no som melder at Alstad gir seg i klubben.

Trond Alstad oppgir ingen konkret grunn til at han går, men han sier at han synes det er et bra tidspunkt å gi seg på.

– Krevende tid

– Det har vært en krevende tid med krav til betydelig omstilling, og med meget høyt arbeidspress, sier han til klubbens hjemmeside.

Alstad har hatt ansvaret for organisasjon, kommunikasjon, samfunnsansvar og strategi, opplyser klubben. Han begynte i jobben i 2012, og var engasjert i RBK også i perioden 2007–2011.

– Rosenborg takker Trond for betydelig arbeidsinnsats for klubben gjennom mange år. Vi ønsker han lykke til med nye utfordringer, uttaler RBKs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug.

NRK har prøvd å få en kommentar fra både Alstad og Dyrhaug uten å lykkes.

AVBRYTER: Her avbryter Rosenborgs medieleder Trond Alstad intervjuet med Pål André Helland fordi han ikke likte at det ble stilt spørsmål om Michael Karlsens RBK-kritikk.

Fikk massiv kritikk

Alstad fikk betydelig kritikk i oktober etter at han avbrøt et NRK-intervju med Pål André Helland.

Etter kort tid skingret det høyt i alle mediebjeller, om at mediesjef Alstad hadde gått over streken da han valgte å gripe inn i intervjuet.

Daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, gikk ut og beklaget på vegne av klubben.

– Det er ikke sånn vi skal behandle media. Jeg beklager. RBK er en åpen og folkelig klubb. Folk skal få mene det de vil og alle kan spørre oss om hva som helst, sa hun til NRK.

Kjernen takker Alstad

Supporterleder i Kjernen, Espen Viken, sier Alstad har gjort en viktig jobb over lang tid for Rosenborg.

– Det er greit det blir noen utskiftninger i administrasjonen i RBK. Vi takker Trond for den lange og viktige jobben han har gjort for Rosenborg, og ønsker han all mulig hell og lykke videre, sier Viken.

Adresseavisens fotballekspert Birger Løfaldli, sier at han ikke kjenner til om Alstad har valgt å gå frivillig, eller om han er bedt om å gå.

– Alstad har gjennom mange år vært en viktig person i Rosenborg, ikke alltid så synlig – men med stor innflytelse i klubbens indre styre og stell. Han har vært en svært sentral RBK-leder i de siste ti åra, sier Løfaldi til NRK.

Birger Løfaldli

Fotballkommentator i Adresseavisen, Birger Løfaldli, sier Alstad har vært en leder med stor innflytelse de siste ti åra.

Foto: Håvard Haugseth Jensen

Flere fjes i nye roller

14. november gav Stig Inge Bjørnebye seg som sportslig leder i Rosenborg.

– Jeg har hatt samtaler med mine ledere i Rosenborg om min kontrakt som går ut mars 2021 og meddelt at det ikke er aktuelt å diskutere en forlengelse eller fortsette etter det, sa Stig Inge Bjørnebye da.

Én måned var det uvisst hvem som ble ny sportslig leder i klubben, men på en pressekonferanse 10. desember ble det kjent at Mikael Dorsin tar over denne jobben.

– Jeg er veldig glad for å være tilbake til denne fantastiske klubben som jeg har savnet, sa Mikael Dorsin på pressekonferansen.

Dorsin spilte for RBK fra 2004 til 2016. Bare med et kort avbrekk i Cluj i 2008.

Rosenborg endte på tredjeplass i eliteserien i år, og er klare for Europaliga-kvalik neste år.