RBK-supportere i ekstase etter den store seieren

Rosenborgsupportere kom ut fra Ullevål stadion i ekstase etter at cupfinalen endte 4–0 mot Kongsvinger.

NRK møtte både slitne og glade RBK-supportere etter cupfinaleseieren i Oslo.

Laster innhold, vennligst vent..

– Denne helga ble krona med en ventet cupfinaleseier. Nå må jeg hjem og hvile stemmen. Det er kjempedeilig å kunne dra hjem med gullet i hånda, sier Roseborgsupporter, Anders Lea, som helt tydelig har brukt opp styrken i stemmen etter en festhelg som ble toppet med cupgull på søndag.

Festen fortsetter

Men for andre RBK-supporterne er ikke festen over enda. Etter at Rosenborg vant 4–0 over Kongsvinger under dagens cupfinalekamp, er det flere som ikke har tenkt å henge RBK-skjerfet på knaggen med det aller første.

– Nå blir det en givende busstur hjem til Trondheim med Flakne og gutta. Da blir det full fest, forteller en supporter med dronning Elisabeth-maske.

Torstein Flakne fra Stage Dolls og Stein Ingebrigtsen var noen av artistene som varmet opp Rosenborgpublikumet på Rockefeller i Oslo lørdag kveld før den store kampdagen.

– Ikke skuffet

Det er ikke bare RBKs supportere som er fornøyde etter dagens finale. Også KIL-supporterne kommer smilende ut fra stadion søndag ettermiddag.

– Jeg er ikke skuffet i det hele tatt. Jeg synes vi hadde vunnet allerede før vi starta i dag. Det er en seier at vi kom så langt. I dag drar jeg hjem med en god opplevelse, sier Kongsvinger-supporter, Madelene Hallstrøm.

– Møt opp i sentrum i kveld!

I kveld lander cupvinnerne selv på Værnes. Og det er ventet at gutta vil innta Trondheim by for å feire gullet inn i de lange nattetimer.

– Dette er en oppfordring. Jeg har snakket med Rita Ottervik. I Trondheim i morgen er det fridag, så det er bare å møte opp i sentrum, for nå skal vi feire, smiler en ekstatisk toppscorer Pål André Helland etter 4-0-finalen.