NRK Meny
Normal

– Kampen om seriemesterskapet viktigst

Denne uken spiller Rosenborg både europacup og toppoppgjør mot gullrival Molde. Klubbens daglige leder mener at kampen om seriemesterskapet er den viktigste.

Mikael Dorsin ordnet seier mot Sandnes Ulf

Rosenborgs Mikael Dorsin jubler etter skåring mot Sandnes Ulf fredag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Hroar Stjernen

Daglig leder i Rosenborg Hroar Stjernen.

Foto: Øivind Olson / NRK

– Det blir litt sånn Ole Brum, ja takk begge deler. Men det er nok viktigere for oss å vinne serien enn at vi kommer til 32.-delsfinalen i europacupen, så ærlige tror jeg vi må være, sier Hroar Stjernen, daglig leder i Rosenborg til NRK.no.

Torsdag møter Rosenborg Metalist Kharkiv i europacupen hjemme på Lerkendal.

Søndag drar de til Molde for å spille en kamp som kan bli avgjørende for seriemesterskapet.

– Både europacupen og serien er viktig, men det med å bli seriemester og ha muligheten for Champions league-kvalifisering neste år er antagelig det viktigste av to viktige ting, sier Stjernen.

Tabelltopp

Rosenborg topper tabellen i eliteserien etter helgens serierunde.

Fredag slo de Sandnes Ulf, og søndag spilte Strømsgodset og Molde uavgjort 1-1 på Marienlyst.

Hroar Stjernen mener at kampen om gullet er åpen, og han utelukker ikke at det hele ikke blir avgjort før siste serierunde.

– Det blir litt sånn hvis at og hvis at. Det er fire lag som kjemper om tittelen, man skal ikke glemme Tromsø som kommer sakte men sikkert bakfra. Nå skal en god del av disse klubbene møtes, men klarer vi seier i Molde i helga så opplever jeg at vi sitter med et ganske godt utgangspunkt.

– Rosinen i pølsa

Hroar Stjernen frykter ikke at kampprogrammet blir for tøft for spillerne.

– Det er dette vi trener for. Det å få lov til å spille denne typen kamper når det er dugg i gresset, mørkt og god stemning på stadion må være rosinen i pølsa.