NRK Meny
Normal

RBK på Fair Play-toppen

Rosenborg topper Fair Play-tabellen etter 26 spilte kamper i eliteserien

Rosenborg feirer seriemesterskapet
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Vinneren etter sesongslutt kan få mulighet til kvalifiseringsspill til Europa League neste sesong.

Forutsetningen er at det norske landslaget og klubblag som spiller europacupkamper, i perioden frem til 30. april, samlet oppnår et gjennomsnitt på minimum åtte poeng.

Bodø/Glimt kan få plassen

De tre beste nasjonene på UEFAs Fair Play-ranking får en ekstra plass i 1. kvalifiserende runde til Europa League.

Skulle vinnerlaget være kvalifisert for E-cup gjennom plassering i Tippeligaen eller seier i cupfinalen, så vil en eventuell plass gå til neste klubb på tabellen.

1. Rosenborg
2. Bodø/Glimt
3. Stabæk
4. ODD Grenland
5. Vålerenga
6. Tromsø
7. Start
8. Brann
9. Fredrikstad
10. Aalesund
11. Sandefjord
12. Viking
13. Lyn
14.Strømsgodset
15. Molde
16. Lillestrøm

Best på unge spillere

Rosenborg topper ikke bare Fair-Play-rankingen. De er også flinkest blant topplagene i Norge til å bruke unge spillere i årets Tippeliga.

- Per Ciljan Skjelbred, Vadim Demidov og Alexander Tettey er spillerne som har sanket flest poeng for RBK denne sesongen. Det betyr at poengfangsten sank i det Tettey forsvant til Frankrike og at Rosenborg har vært høyere på total-listen tidligere denne sesongen, sier sportslig leder Erik Hoftun til RBK.no.

Ved å bruke unge spillerer konkurrerer klubbene om rundt 6,5 millioner kroner. Belønningssystemet ble etablert i år og klubbene får poeng etter hver serierunde ut i fra hvor mange spillere under 23 år og under 21 år som spiller.