NRK Meny
Normal

RBK knuser Eminem og Avicii

I skrivende stund er den nye cupfinalelåta til Rosenborg den mest populære sangen på Itunes. – Utrolig artig, sier vokalist og låtskriver Dag Ingebrigtsen.

Dag Ingebrigtsen, Torstein Flakne og hele Rosenborglaget fremførte den nye cupfinalelåta «Gullet ska' hjæm» på Lerkendal.

SE VIDEO: 'Gullet ska' hjæm' gikk rett til topps på lista over de mest populære låtene på Itunes etter at den ble lansert torsdag. Her framføres den live under lanseringa.

RBK topper Itunes

Denne tabellen er det ingen tvil om hvem som topper.

RBK kjemper om gull både i serien og i cupen for tida, men hos Itunes har trønderne allerede kapret topplasseringa.

Torsdag ettermiddag slapp de den nye cupfinalelåta "Gullet ska' hjæm" og dagen etter ligger den på 1.-plass på singellista til Apple, foran artister som Eminem, Avicii, Envy og Ylvis.

Låta er laget av Torstein Flakne og Dag Ingebrigtsen, som nå ser ut til å kunne legge til enda en RBK-hit på CV-en sin.

– Det er ganske utrolig og jeg føler meg heldig som får lov til å oppleve dette, sier Dag Ingebrigtsen til NRK.

– Artig med en slik suksess

Den tidligere The Kids-vokalisten begynte å bruke Itunes for første gang selv i går, og har aldri før opplevd å toppe en nedlastningsliste.

– Jeg har vært med på grammofonplater, kassetter og CD. Å være med på downloads og få en slik suksess er artig.

Ingebrigtsen forteller at han har fått god respons fra alle han har møtt etter at låta ble offentliggjort, og musikksjefen i NRK P1 mente at sangen kan bli en ny vorspiel- og nachspielfavoritt hos supporterne.

– Hvorfor tror du den har kommet på toppen av lista så kjapt, Ingebrigtsen?

– Det er vanskelig å si. Det er alltid flere faktorer med en sang. Rosenborg ballklubb har uten tvil en veldig stor tilhengerskare, og sangen er fin å høre på. Vi får håpe at det er en fin kombinasjon.