Hopp til innhold

RBK holdt lekestue på hjemmebane

Odd var sjanseløse mot et Rosenborg-lag som viste gamle takter på Lerkendal. Trønderne stoppet ikke før måltavla viste 7–0.

Mushaga Bakenga

Unggutten Mushaga Bakenga fikk æren av å åpne scoringsballet på Lerkendal etter bare tre minutter.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

– Det var veldig mye energi og vilje, beskriver RBK-trener Jan Jönsson til NRK like etter at laget hans sikret seg sin første seier på fire kamper.

7–0 på hjemmebane var mer enn den svenske treneren kunne ha håpet på etter en tid der Rosenborg har måttet tåle solid kritikk, både for mangelen på gode sportslige og ikke-sportslige prestasjoner.

Scoring etter tre minutter

Før kampen varslet Kjernen at de ville holde kjeft i de første ti minuttene i protest mot mandagskampene. Men allerede etter tre minutter måtte supportergruppa gi opp forsøket.

Da stusset Rade Prica ballen videre i bakrommet etter et langt oppspill fra hjemmelagets banehalvdel.

Bak den svenske spissen vinner Mushaga Bakenga løpsduellen mot Odds Steffen Hagen. Unggutten setter ballen klokkereint opp i høyre hjørne, og et halvfullt Lerkendal må reise seg nesten før de i det hele tatt har funnet sitteplassene sine.

To Prica-mål på kort tid

Like før kampstart offentliggjorde Rosenborg at de har signert nigerianeren John Chibuike. Spissen fulgte kampen fra tribunen, og så sin nye kollega Prica herje nede på banen.

For bare ti minutter etter at han spilte rollen som servitør, var det Rade Prica sin tur til å score selv.

En tilsynelatende ufarlig og høy ball blir slått i bakrommet mot Odds 16-meter. Midtstopperdebutant Ulf Riis sover, keeper André Hansen er på halvdistanse, og en liten flikk fra Prica fører til 2–0 etter bare 13 minutter.

Fra da av gjorde et aggressivt Rosenborg nesten som de ville.

Et fortvilt Odd-forsvar måtte se at Prica fikk to store sjanser til, før svensken nok en gang satte ballen i mål.

Spissens 13. seriemål denne sesongen kom etter et mislykket innlegg fra Markus Henriksen. Odd-forsvaret klarerer, men ballen havner rett i beina til Prica.

Svensken fyrer av et skudd langs bakken, og plasserer ballen i mål til 3–0.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rade Prica

Odd-keeper André Hansen fortviler i bakgrunnen, mens Rade Prica jubler for sitt andre mål i kampen.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Bytte etter 28 minutter

Et slurvete Odd-lag fortsetter å skape problemer for seg selv, og etter 28 spilte minutter velger trener Fagermo å bytte ut debutant Riis med veteranen Tommy Svindal Larsen.

Grepet gir ingen umiddelbar effekt for gjestene, for bare tre minutter etter jubler Markus Henriksen for sin første scoring denne sesongen.

19-åringen som herjet på midtbanen til RBK i fjorårssesongen har slitt med å finne nettmaskene i år, men får en enkel oppgave med å plassere innlegget fra Lustig i mål.

Odd-keeper Hansen depper etter å ha sluppet inn fire mål i løpet av den første halvtimen, men kan prise seg lykkelig over at resultatet ikke er verre før pause.

For reprisen viser at det kjapt kunne stått 5–0 til Rosenborg etter 34 minutter. Bakenga putter det som kunne blitt hans andre mål, men blir feilaktig avblåst for offside.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Markus Henriksen

Markus Henriksen var en av flere unggutter som markerte seg i kampen mot Odd Grenland. Henriksen ble kåret til 'Banens beste' av hjemmepublikummet.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Marerittet fortsatte for Odd

Mens Kjernen sang "lekestue" for full hals, dempet det massive RBK-presset seg i 2. omgang, og Odd kom litt mer med i kampen.

Midt i omgangen setter Jan Jönsson inn 18-åringen Fredrik Midtsjø på RBK-laget.

Midtsjø har hatt tre små innhopp tidligere denne sesongen, og utnytter muligheten til å vise seg fram for publikum på hjemmebane.

Like før det 80. minuttet får han ballen utenfor Odds 16-meter. 18-åringen venter ikke lenge før han fyrer av, og plasserer ballen helt nede ved stolperota til 5–0 og sitt første eliteseriemål noensinne.

Men det skulle ikke stoppe der, og det pinlige resultatet blir bare verre for Odd. Samuelsen topper det hele med et selvmål få minutter før slutt, før RBK-back Lustig fastsetter resultatet til 7–0.

Fem poeng bak Brann

Med to kamper mindre spilt enn serieleder Molde ligger Rosenborg nå som nummer 7 på tabellen med 30 poeng.

Det er bare fem poeng bak Brann på 3. plass, og dermed har trønderne fortsatt mulighet til å kunne kjempe om spill i Europa til neste sesong.

– Det er veldig viktig. Nå fikk vi til ganske mye i dag, så nå må vi stabilisere oss og ta vare på treningsukene og det som finnes av muligheter, sier Jönsson til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dag-Eilev Fagermo

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo måtte beklage innsatsen til spillerne etter det pinlige tapet.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

– Bare å beklage

Mens Rosenborg klatret oppover med tre nye poeng i dag, sliter Odd Grenland i bunnen på en 14. plass med sine 23 poeng.

– Dette er et forferdelig resultat, og det er bare å beklage. Det er ikke noe hyggelig, men slik som vi spilte i dag ville de fleste eliteserielagene scoret mange mål på oss, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV2 etter kampen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste fra Trøndelag

Grete Thobroe, Midtnytt

Kveldens Midtnytt er ved Grete Thobroe

Kveldens Midtnytt er ved Grete Thobroe