NRK Meny
Normal

Hva skjer med Per Joar Hansen?

Rosenborg-supporterne har lenge krevd trenerens avgang. Adresseavisen mener de snart får rett. I kveld er det styremøte i RBK

Rosenborgs trener Per Joar Hansen

Per Joar Hansen er i hardt vært som Rosenborg-trener, og skal møte styret i klubben torsdag kveld.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

RBK møtes til trening i formiddag, men trolig er det ikke på treningsfeltet det skjer mest i dag. I kveld klokka 18 møtes Rosenborg-styret for å diskutere situasjonen i klubben.

Adressa: – Sitter på oppsigelse
Arkivbilde: Adresseavisens Kjetil Kroksæter (til høyre)

Adresseavisens Kjetil Kroksæter. Her fra tidligere besøk på Lerkendal sammen med Gøran Sørloth og tidligere mediesjef i RBK Nils Heldal.

Foto: Nyhetsspiller

Sportskommentator Kjetil Kroksæter i Adresseavisen mener det er åpenbart at dagens trenerteam i RBK sitter på oppsigelse.

– Etter at David slo Goliat i det som var Trondheims byderby, er det åpenbart at dagens trenerteam sitter på oppsigelse.

– Utslått av cupen, ute av gullkampen i serien og med et prestasjonsnivå som ligger langt under det som forventes, må Rosenborgs styre vise handlekraft, skriver Kroksæter i dag .

– Har oversett trøndere

Ivar Koteng

Styreleder Ivar Koteng er bekymret.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Kroksæter viser til at Rosenborg har et budsjett på 195 millioner, mot lillebror Ranheims åtte.

– Den best lønnede RBK-spilleren hever trolig mer lønn enn hele Ranheim-laget til sammen.

– Onsdag kveld var fem av 11 i RBKs startellever utlendinger. I Ranheim var 10 av 11 trøndere som Rosenborg bevisst har oversett i sin jakt på ferdig utviklede kvalitetsspillere som kan gi dem seriegull, skriver sportskommentatoren i Adresseavisen.

Også styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, er bekymret over utviklingen i klubben. Til VG sier Koteng at han er misfornøyd med resultatene, men vil ikke si noe om de vil kvitte seg med Hansen.

– Pinlig forestilling

Per Joar Hansen selv var svært selvkritisk etter cuptapet på Lerkendal.– Det ble en pinlig forestilling. Når du leder 2–0 på hjemmebane mot et lage fra 1. divisjon, skal du vinne. Så enkelt er det.

– Det vi leverer i andre omgang og i ekstraomgangene er under all vår verdighet. Det er bare å legge seg fullstendig flat og be om unnskyldning både til sponsorer, publikum og alle som følger Rosenborg. Dette er ikke godt nok, mente trener Per Joar Hansen etter kampen.

Treneren sier til NRK at han ikke har noen formening om han vil få sparken.

– Det har jeg ikke tenkt på. Vi har en agenda for det møtet, og det er uavhengig av det som skjedde mot Ranheim, sier Hansen.

– Finnes ikke unnskyldning

Heller ikke Rosenborg-spillerne likte seg etter tapet for Ranheim.

– Dette er flaut, og skal ikke skje. Men vi må takle det å stå her også i motgang. Ellers har vi ikke noe i Rosenborg å gjøre, sier midtstopper Stefan Strandberg.

Morten Gamst Pedersen har opplevd mye på fotballbanen, og var fryktelig irritert etter gårsdagens tap.

– Dette er selvfølgelig altfor dårlig av oss, og det finnes ingen unnskyldning for det vi gjør. Dette skal bare ikke skje. Jeg er forbannet, og lite stolt av prestasjonen, sier Gamst Pedersen.

Vi har ingen unnskyldning.
Rosenborg ute av cupen.