NRK Meny
Normal

RBK avslo bud på 30 millioner

Rosenborg skal ha avslått flere bud på midtbanespilleren Ole Selnæs i sommer. Det høyeste skal ha vært på rundt 30 millioner kroner.

Ole Selnæs

Rosenborgs Ole Selnæs er en attraktiv midtbanespiller denne sesongen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

VG skriver søndag at det spesielt er den engelske Championship-klubben Brentford som har vært mest aktiv for å sikre seg 21-åringen, som kan få sin landslagsdebut mot Kroatia søndag kveld.

Avisa skriver at Brentford la inn seks bud på Selnæs, som alle ble avslått av Rosenborg-ledelsen.

– Betydelig interesse

Stig Inge Bjørnebye

Stig Inge Bjørnebye er sportslig leder i RBK.

Foto: RBK.no

– Det var betydelig interesse, og spesielt én klubb var på hugget. Og det var på et nivå som gjør at du må ta en skikkelig runde på det, sier sportslig leder i RBK, Stig Inge Bjørnebye, til VG.

Men Rosenborg har valgt å beholde 21-åringen fordi han er blitt en spesielt viktig spiller for klubben som jakter sitt første seriemesterskap siden 2010, og sitt første cupgull siden 2003.

– Vi har problemer med å planlegge tre år frem i tid med Ole, men vi håper han kan bli en bauta i Rosenborg. Samtidig har vi en felles forståelse for at markedet avgjør når timingen er riktig, forteller Bjørnebye.

– Best i Eliteserien

RBKs sportslige leder mener Selnæs er den beste spilleren i Eliteserien, men klubben innser at han før eller siden vil forlate Lerkendal.

– Han er bedre enn alle her hjemme offensivt, og nå har han også fått frem defensive kvaliteter. Om et år kan han spille på et av de beste lagene i de beste ligaene. Men jeg håper at vi kan beholde ham frem til neste sommer, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til avisa.

Ole Selnæs selv tar spekulasjonene med ro.

– Det var litt forskjellig interesse, men jeg trives godt i Rosenborg og gleder meg til høsten vi har foran oss, sier han.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal
Femte året med spel i år