Snøkaos stoppet eliteseriekamp - måtte brøyte banen

Et plutselig besøk av norsk vinter skapte store problemer under søndagens eliteseriekamp mellom Ranheim og Tromsø.

Ranheim møter Tromsø på Extra arena i Trondheim

SNØTRØBBEL: Banemannskapene hadde en stri jobb med å holde snøen borte fra banen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Tradisjonen tro lavet det ned med snø under et av oppgjørene i eliteserieåpningen.

Vanligvis er det lenger nord i landet man har størst problemer med værgudene, men denne gangen var det i Ranheim, øst i Trondheim, at vinteren plutselig meldte sin ankomst igjen 31. mars.

Spilleforholdene var dermed mildt sagt vanskelige på Ranheims hjemmebane.

Tett snøvær skapte fullt kaos og etter rundt 20 minutters spilll måtte hele banen brøytes på nytt av banemannskapene før matchen kunne fortsette.

Ranheim møter Tromsø på Extra arena i Trondheim

Banen til Ranheim ble brøytet to ganger under kampen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Valgte å fortsette kampen

På det tidspunktet var det 1-0 til Ranheim etter en scoring av Adria Mateo. Det var også stort sett hjemmelaget som greide å skape noe på den snødekte og glatte banen.

Til tross for de utfordrende forholdene, valgte dommeren likevel å fortsette kampen etter brøytingen, og oppgjøret ble dermed kraftig forsinket.

I pausen ble banen brøytet en gang til, været ble heldigvis bedre, og dermed hevet også spillet seg noe i 2. omgang - uten at noen av lagene greide å skape så mye.

– Dette burde vi være vant med fra nord, men vi var faktisk mye bedre etter brøytepausen, sa Tromsø-kaptein Simen Wangberg til Eurosport.

Tromsø slo tilbake

Men etter 69 minutter slo bortelaget tilbake da Mikael Ingebrigtsen kom til avslutning.

TIL-spilleren stod godt plassert foran mål da han fikk en pasning fra Daniel Berntsen og kunne plassere ballen i nettet fra fem meters hold.

Og på overtid ble Tromsø-trenerens sønn Onni Valakari matchvinner med sitt 2-1-mål.

– Tre poeng er jeg alltid glad for. Dette er den første kampen, og det er 29 kamper igjen. Vi visste at vi kunne vende kampen, sier Valakari til Eurosport.

Les også: Raste mot dommeren etter kontroversiell Molde-utligning

Ranheim møter Tromsø på Extra arena i Trondheim

Ranheims Adrià Mateo Lopez scoret etter 19 minutter.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Ranheim møter Tromsø på Extra arena i Trondheim

Lagene tar pause under kampen mens banen ble brøytet.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP
 • Kolstad slo Haslum

  Kolstad slo Halsum 34-28 i herrenes eliteserie i håndball og topper tabellen. Elverum vant også i kveld med 36-25 over Follo. Kveldens tredje oppgjør i eliteserien endte med seier 30-29 til Drammen over Bækkelaget.

  Daniel Knudsen Brandmo i svevet for Kolstad Håndball
  Foto: Robert Magnussen / nidarosfoto.no

Sendeplan

Kl. Program Kanal