Snøkaos stoppet eliteseriekamp - måtte brøyte banen

Et plutselig besøk av norsk vinter skapte store problemer under søndagens eliteseriekamp mellom Ranheim og Tromsø.

Ranheim møter Tromsø på Extra arena i Trondheim

SNØTRØBBEL: Banemannskapene hadde en stri jobb med å holde snøen borte fra banen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Tradisjonen tro lavet det ned med snø under et av oppgjørene i eliteserieåpningen.

Vanligvis er det lenger nord i landet man har størst problemer med værgudene, men denne gangen var det i Ranheim, øst i Trondheim, at vinteren plutselig meldte sin ankomst igjen 31. mars.

Spilleforholdene var dermed mildt sagt vanskelige på Ranheims hjemmebane.

Tett snøvær skapte fullt kaos og etter rundt 20 minutters spilll måtte hele banen brøytes på nytt av banemannskapene før matchen kunne fortsette.

Ranheim møter Tromsø på Extra arena i Trondheim

Banen til Ranheim ble brøytet to ganger under kampen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Valgte å fortsette kampen

På det tidspunktet var det 1-0 til Ranheim etter en scoring av Adria Mateo. Det var også stort sett hjemmelaget som greide å skape noe på den snødekte og glatte banen.

Til tross for de utfordrende forholdene, valgte dommeren likevel å fortsette kampen etter brøytingen, og oppgjøret ble dermed kraftig forsinket.

I pausen ble banen brøytet en gang til, været ble heldigvis bedre, og dermed hevet også spillet seg noe i 2. omgang - uten at noen av lagene greide å skape så mye.

– Dette burde vi være vant med fra nord, men vi var faktisk mye bedre etter brøytepausen, sa Tromsø-kaptein Simen Wangberg til Eurosport.

Tromsø slo tilbake

Men etter 69 minutter slo bortelaget tilbake da Mikael Ingebrigtsen kom til avslutning.

TIL-spilleren stod godt plassert foran mål da han fikk en pasning fra Daniel Berntsen og kunne plassere ballen i nettet fra fem meters hold.

Og på overtid ble Tromsø-trenerens sønn Onni Valakari matchvinner med sitt 2-1-mål.

– Tre poeng er jeg alltid glad for. Dette er den første kampen, og det er 29 kamper igjen. Vi visste at vi kunne vende kampen, sier Valakari til Eurosport.

Les også: Raste mot dommeren etter kontroversiell Molde-utligning

Ranheim møter Tromsø på Extra arena i Trondheim

Ranheims Adrià Mateo Lopez scoret etter 19 minutter.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Ranheim møter Tromsø på Extra arena i Trondheim

Lagene tar pause under kampen mens banen ble brøytet.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Eliteserieavslutningen flyttet

  Siste serierunde i Eliteserien flyttes fra 19. til 22. desember, som følge av de utsatte kampene til Odd mot Sandefjord og Strømsgodset.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt på covid-19. Dermed ble søndagens kamp mot Sandefjord og onsdag mot Godset flyttet.

 • Superinnbytter Cavani fikset seier

  Southampton ledet 2-0 til pause etter en sterk første omgang og blant annet en flott frisparkscoring av James Ward-Prowse.

  Ole Gunnar Solskjær svarte med å sette inn Edinson Cavani i pausen. Det var et sjakktrekk av nordmannen. 33-åringen endret kampen nærmest på egenhånd med en strålende andre omgang på Englands sørkyst.

  Cavani hadde først målgivende da Bruno Fernandes scoret i sin femte bortekamp på rad. Kvarteret før slutt var rollene snudde da Cavani styrte et skudd fra Fernandes i mål med hodet.

  På overtid var uruguyaneren igjen på plass og headet inn det avgjørende målet til en sterk borteseier.

  Cavani-jubel
  Foto: Mike Hewitt / Reuters
 • Messi hyllet Maradona

  Det ble helt stille på Camp Nou da Barcelonas Lionel Messi tok av seg drakta og viste fram en klassisk Maradona-trøye etter å ha scoret et praktmål i 4-0-seieren over Osasuna.

  Drakten var en gammel Newell Old Boys-trøye med nummer ti på, en klubb både Messi og Maradona har et forhold til. De to er Argentinas store helter på fotballbanen, med Messi som den naturlige arvtakeren etter legenden Maradona som døde onsdag.

  Messi ble stående i flere sekunder med hendene hevet til himmelen mens han så opp i en sterk gest til sin avdøde landsmann.

  Lionel Messi
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal