Prica vurderer å dra hjem

Eliteseriens toppscorer nøler med å skrive under ny kontrakt med RBK.

Rade Prica

Forlater han Lerkendal?

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Med ett år igjen av kontrakten har Rade Prica allerede nå fått tilbud om å skrive en ny langtidsavtale med Rosenborg.

Spissen nøler derimot med å svare på tilbudet, og holder døren åpen for en retur til den svenske moderklubben Helsingborg, der han spilte fem sesonger fra 1998.

Frister med hjemreise

– Om jeg bestemmer meg for å skrive under for RBK, kommer det til å bli en langvarig avtale, og den siste jeg skriver i mitt liv, sier han til Helsingborgs Dagblad.

– I så tilfelle vil jeg og familien bli i Trondheim for godt.

Det er derimot ingen hemmelighet at Helsingborg vil ha hjem superspissen, og 31-åringen innrømmer at det er forlokkende å dra tilbake.

– Jeg holder døren åpen, det har jeg alltid gjort. Å flytte hjem til Sverige er noe jeg og familien i aller høyeste grad kan tenke oss, sier han.

– Ikke feil med mesterliga

Helsingborg sikret i helga ligagullet i Sverige, og får dermed muligheten til å kvalifisere seg til neste års Champions League. RBK, på sin side, ser ut til å falle av i kampen om tittelen her hjemme.

Prica satt klistret foran dataskjermen for å følge HIFs gulljakt, og jublet godt da hans tidligere klubb gjorde jobben borte mot GAIS søndag kveld, ifølge hd.se.

– Vi hadde selv match den dagen, men jeg fikk det akkurat med meg før kampen mot VIF i Oslo, sier han, og legger ikke skjul på at det frister med spill i verdens gjeveste klubbmesterskap.

– Det er klart det lokker med Champions League. Og i tillegg å få gjøre det med Helsingborg hadde slettes ikke vært feil.

Ardian Gashi jubler på hjemmearenaen Olympia søndag

Ardian Gashi feiret seriegull med svenske Helsingborg i helga. Kan han bli lagkamerat med RBKs Rade Prica?

Foto: Björn Lindgren / Scanpix

– Må tenke litt

Svensken har tross tabellposisjonen hatt en god sesong i Rosenborg-drakta, og deler for tiden toppscorertittelen med Starts Ole Martin Årst. Begge står så langt med 14 mål.

– Jeg er fornøyd med sesongen her så langt, selv om jeg har måttet stå over tre kamper med skade.

Etter å ha blitt toppscorer i eliteserien i debutsesongen for to år siden, slet han nettopp med høyt skadefravær i fjor.

Nå er han i tankeboksen angående framtiden i Trondheim.

– Jeg har ikke tatt stilling til tilbudet ennå. Det er litt å tenke gjennom før jeg kan gi et klart svar, sier han til den svenske avisen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.