Kvinne (93) ble svindlet for 10.000 kroner

Svindlere har tatt i bruk en ny og utspekulert metode, rettet mot byens eldre befolkning.

Advarer mot grove svindelforsøk

Teppene som blir gitt som gave av svindlerne er persisklignende, men ikke ekte og veldig lite verdt. Dette teppe er fra svindelforsøk gjennomført sommeren 2013.

Foto: Privat

Politiet går nå ut og advarer mot en særdels grov og utspekulert svindelmetode, som spesielt retter seg mot eldre mennesker. Svindlerne bruker konsekvent fasttelefon, og presenterer seg med at de kommer fra et velrenommert og kjent firma i byen.

– Dette er åpenbar svindel, sier operasjonsleder Frank Brevik ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Kjent firma

Mandag formiddag ble ei 93 år gammel kvinne på Østre Berg oppringt av et kjent firma. De kunne fortelle henne at firmaet hadde 50-års jubileum i år og at de i den forbindelse delte ut gaver til trofaste kunder, og at hun var en av de heldige.

Dette hørtes interessant ut for 93-åringen. Svindlerne inviterer seg deretter hjem til fornærmede.

– Det er to menn av utenlandsk opprinnelse som ringer på døren. De har med seg to tepper, og det ene teppet blir lagt igjen til kvinnen. Det siste teppet er det angivelig noen andre som skal få, forteller krimvaktleder John Ola Volden, til NRK.

Volden understreker at det er liten grunn til å tro at de to svindlerne har noen som helst tilknytning til firmanavnet de bruker.

– 93-åringen forteller at hun ikke kan huske sist hun handlet hos det aktuelle firmaet, men at hun stolte på dem og derfor sa ja til et besøk, sier krimvaktlederen.

Bankkort og pinkode

Svindlerne forteller så kvinnen at dersom hun ønsker å beholde teppet krever de en form for registrering.

– De sier de må låne bankkortet hennes, og at dersom registreringen skal bli gjennomført ordentlig må hun også taste inn pinkoden sin på en mobiltelefon, sier Volden.

93-åringen gjør som hun blir fortalt. Så forlater de to mennene leiligheten med bankkort og kode. Hun blir etter kort tid oppringt på nytt, denne gangen med spørsmål om hun er fornøyd med gaven.

– Kvinnen spør etter kortet men får et unnvikende svar. Hun blir da urolig og får hjelpe til å sperre kortet, men det er allerede for sent og kortet er tappet med rett i underkant av 10.000 kroner, forteller Volden.

Utspekulert

Brevik hos politiet er alarmert over den nye svindelmetoden.

– Dette er veldig utspekulert. De bruker bevisst et navn som folk har tillit til og teppene er jo aldeles ikke verdt stort, sier Brevik.

Teppet som ble lagt igjen hos 93-åringen er på en meter gange 60 centimeter og ser persisk-lignende ut.

Politiet skal nå sjekke elektroniske spor og overvåkningskamera på Solsiden der pengene ble tatt ut.