Hopp til innhold

Politiet etterlyser mann etter skyting i Trondheim

Politiet etterlyser en 28 år gammel navngitt mann med tilknytning til Skien. Han er mistenkt for å ha vært involvert i skyteepisoden i Ila i Trondheim i desember.

Politi lyser med lommelykt på noe på bakken

ETTERLYSER MANN: Politiet ber om at folk som kan ha opplysninger i saken tar kontakt.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

En mann i 30-årene ble alvorlig skadet i skytingen 5. desember i fjor, og to menn er tidligere siktet i saken. Nå etterlyser politiet en mistenkt mann som også er siktet og skal pågripes.

– Mannen er hvit i huden, 180 centimeter høy, har blå øyne og kort hår, forteller politiadvokat Trygve Angen.

Bruker flere navn

28-åringen opererer under flere navn, og har også tilknytning til flere steder i Sverige, blant annet Charlottenberg og Åmotsfors.

– Politiet har ikke grunn til å tro at mannen utgjør en fare for publikum generelt, men det er ikke ønskelig at noen forsøker å ta kontakt med han på egenhånd, sier Angen.

Derfor ber politiet om at folk som kan ha opplysninger om vedkommende tar kontakt på telefonnummer 73 48 94 00. Dette gjelder også om man observerer mannen eller har sett ham etter skytingen som skjedde i desember i fjor. Tips kan også gis anonymt.

Hensyn til den andre siktede

Angen ønsker ikke å si om den etterlyste mannen er siktet for selve skytingen eller for medvirkning til skytingen.

– Bakgrunnen for at vi valgte å gå ut med etterlysningen er at dette er en alvorlig sak, og for å få tilstrekkelig framdrift i etterforskninga var dette et nødvendig skritt å ta. Det er også av hensyn til den andre personen som er siktet og sitter i varetekt, sier han.

Trygve Angen

NØDVENDIG: Politiadvokat Trygve Angen sier etterlysningen kommer for å gi framdrift i etterforskninga.

Foto: Roger Myren / NRK

Skutt utenfor butikk

Skytingen skjedde utenfor en Bunnpris-butikk i Ila, og det var den skadde mannen som selv varslet politiet om hendelsen. Da hadde han blitt truffet av et skudd som gikk inn i magen, og videre inn i hånden.

Det var flere vitner til skytingen, og politiet har tidligere sagt at den mannen i 30-årene trolig ikke var et tilfeldig offer.

En av de mistenkte meldte seg for politiet i Danmark i romjula. Mannen, en norsk statsborger i 20-årene, er varetektsfengslet, men vil ikke forklare seg før han får innsyn i saksdokumentene sine.