Ny person siktet etter skyting i Ila

Politiet signaliserer mulighet for flere pågripelser etter skyting i Ila. Ytterligere en person ble fredag kveld siktet for medvirkning til drapsforsøk.

Politi lyser med lommelykt på noe på bakken

NY PERSON PÅGREPET: Ny person pågrepet i forbindelse med skytingen i Ila

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Den pågrepne er en mann i 20-årene som foreløpig ikke er avhørt.

Advokat Christian Wiig, som er oppnevnt som mannens forsvarer, sier til NRK at han vil være til stede når han blir avhørt lørdag formiddag.

Kan ikke utelukke flere pågripelser

– Jeg kan bekrefte at etterforskning pågår for fullt, sier politiadvokat Ellen Moksnes Andresen fredag kveld.

– Vi jobber fortløpende med å avklare denne mannens rolle i det som skjedde i går. Vi kan ikke utelukke at det kommer en eller flere pågripelser i saken, sier politiadvokaten til NRK.

En mann er alvorlig, men ikke kritisk, skadd etter å ha blitt skutt i magen torsdag. Skytingen skjedde i Ila i Trondheim sentrum.

Natt til fredag ble en annen person pågrepet. Han er også siktet for medvirkning til drapsforsøk. Han ble løslatt fredag morgen etter å ha blitt avhørt i løpet av natten.

Mulig kriminelt miljø

Politiet jobber med å avklare om de involverte tilhører et bestemt kriminelt miljø. Dette gjelder også den mannen som er pågrepet fredag.

– Vitner har observert en form for krangel eller konfrontasjon i forbindelse med hendelsen. Vi har funnet to tomhylser og en kniv på åstedet som er undersøkt av kriminalteknikere, sa politistasjonssjef Arve Nordtvedt i Trondheim på en pressekonferanse fredag.

Det er innført en generell bevæpning av politiet i Trøndelag etter skyteepisoden.