Hopp til innhold

Mistenkt for drapsforsøk i Trondheim – pågrepet i Spania

Den 28 år gamle mannen som har vært etterlyst og siktet for skyteepisoden i Trondheim i desember 2019 er pågrepet i Spania.

Mann skutt i ila i Trondheim – store politistyrker jakter gjerningspersoner.

SKUTT I MAGEN: Skytingen skjedde utenfor en Bunnpris-butikk i Ila i Trondheim. Den skadde mannen varslet selv politiet om hendelsen, etter å ha fått et skudd inn i magen, og videre inn i hånden.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Mannen som er pågrepet er fra Skien, og ble tidligere etterlyst og mistenkt for å ha vært involvert i skyteepisoden i Ila i Trondheim i desember i fjor.

28-åringen er siktet for drapsforsøk, og for å ha avfyrt skuddene mot en mann i 30-årene, som ble alvorlig skadet i skytingen.

Pågrepet i Danmark og Spania

To menn ble raskt etterlyst av politiet i Trøndelag etter hendelsen. Den ene ble pågrepet i Danmark i romjula, etter å selv ha meldt seg til politiet. Deretter ble han utlevert til norsk politi. Mannen er en norsk statsborger i 20-årene.

Den andre, 28-åringen fra Skien, har vært etterlyst siden like etter skyteepisoden. I januar gikk politiet i Trøndelag ut med navn og bilde på mannen, og etterlyste tips fra publikum.

Mandag 4. mai fikk politiet beskjed fra spansk politi om at denne mannen var pågrepet i nærheten av Torrevieja i Spania.

Ingen av tipsene politiet fikk var konkrete nok til å kunne sette i gang undersøkelser i Spania, forteller politibetjent Øyvind Jørgensen.

Jobber med å få mannen til Norge

Politiet har foreløpig lite informasjon om omstendighetene rundt pågripelsen i Spania, men er glad for at etterforskningen nå etter hvert kan ferdigstilles.

– Det er fem måneder siden vi etterlyste ham i dag, og det er sjelden vi har etterlysninger av norske statsborgere som går så lenge. Så det er veldig positivt for vår del, sier Jørgensen.

Prosessen med å få mannen til Norge har begynt, men det kan være snakk om flere uker – og kanskje måneder – før han er på plass i hjemlandet.

Politiet har sendt en arrestordre til Spania og må avvente svar på denne før de vet noe mer.