Hopp til innhold

Politianmelder barnehage

En barnehage i Stjørdal vil bli politianmeldt etter at et følge med 18 barn og tre voksne tok seg gjennom et gjerde og krysset jernbanelinja 9. juni.

Tog
Foto: NRK

- Vi har mange villkryssinger, men dette er en av de verre jeg har vært borti. Ifølge rapporten var det tre voksne som løftet opp barn og slapp dem over sporet, jeg har ikke lyst til å tenke på hva som hadde skjedd dersom det kom et tog, sier Dag Svinsås i Jernbaneverket.

Dag Svinsås

Dag Svinsås.

Foto: NRK

Legger seg flat

NRK har i dag snakket med styreren i stjørdalsbarnehagen som legger seg flat for kritikken. Styreren ønsker ikke å bli intervjuet, men forteller at de etter episoden har informert både lensmannen og foreldrene.

Selv om dette ikke er en kommunal barnehage tok sjefen for kultur og oppvekst i Stjørdal, Astrid Wessel, kontakt med den aktuelle barnehagen:

- Vi fikk en tydelig forståelse av at de skjønte at dette var helt forkastelig og at det aldri kommer til å gjenta seg, sier Astrid Wessel.

Anmeldes

Ifølge Dag Svinsås i Jernbaneverket blir alle slike saker anmeldt til politiet.

- Det er livsfarlig å oppholde seg på sporet og her snakker vi om barn som overhode ikke har kontroll over situasjonen hvis det skulle komme et tog, jeg tviler også på at tre voksne har kontroll over en sånn gruppe, sier Svinsås.